Paylaşımlı Web Hosting Gerçekleri ve Bilinmesi Gerekenler
Paylaşımlı Web hosting bu zamana kadar WordPess kullanıcıları tarafından kullanılan en popüler barındırma şeklidir. Popülaritesine rağmen insanlar Paylaşımlı Web Hosting ne olduğunu anlayamıyor. Kimse çekici bir şekilde sunulan “sınırsız, kolay ve ucuz” cümlelerinin arkasındaki gerçek hakkında konuşmuyor. Bir karara varmadan önce bu makaleyi okumanızı şiddetle öneririz. Bu makale sayesinde Paylaşımlı web hosting avantajları, dezavantajları ve ne olduğunu bileceksiniz. Umarız rehberimiz web barındırma hizmeti seçerken iyi karar vermenizi sağlar.
Yazı İndeksi
Paylaşımlı Hosting Nedir?
Paylaşımlı web hosting birkaç web sitesinin aynı sunucuyu kullanmasıdır. Aynı sunucu birden fazla siteye ev sahipliği yaparak, barındırma firmaları için hizmeti daha uygun fiyatlarla sunmasını sağlar. İş web barındırıcılığına gelince en ekonomik seçenektir. Fiyatlara bakacak olursak, dedicated(bağımsız) sunucu fiyatları aylık 200 TL’den başlayıp binlerce liraya kadar çıkabiliyorken paylaşımlı web sunucuları aylık 3TL – 5TL arası değişiyor.
Paylaşımlı Web Hosting Nasıl Seçeriz?
Bu hizmeti sunan firmalar en çok pazarlama girişimlerine önem verirler. Firmalar sınırsız alan, sınırsız bant genişliği ve sınırsız alandı kullanımı yani sınırsız olduğunu düşündükleri her şeyle övünürler. Bu dünyada yaşıyorsanız, tek sınırsız şeyin insanların ağızlarından çıkan yalanlar olduğunu bilirsiniz. İş web barındırma hizmetine geldiğine sınırsız diye bir tabir yoktur. Paylaşımlı barındırma yeni bloggerlar ve küçük işletmeler gibi küçük siteler için yaratılmıştır. Her site sağlayıcıların kotasını kullansaydı, paylaşımlı barındırma çalışamazdı. Ama bunu sadece birkaç kişi yaptığından, paylaşımlı web herkes için oldukça iyi sonuçlar verebiliyor. Kullanıcılar uygun bir fiyata kullanıyor aynı zamanda sağlayıcılar iyi bir kâr yapıyor. Uzun hikayenin kısası, yeni başlayanlar için paylaşımlı barındırma en iyi seçenek. Fakat siteniz popülerleşmeye ve çok fazla sunucu kaynağı tüketmeye başlarsa, yer sağlayıcı firmalar kullandığınız hizmeti yükseltmenizi isterler. Daha önce birçok sunucu sağlayıcı şirketlerle uğraştığımdan, bazılarının bu isteği kibarca ifade ettiğini söyleyemem. Basitçe hesabınızı kapatıyor ve size bir e-mail yolluyorlar. Bazıları bunu yapacak kadar bile nazik değil. Sitenizi kapatıyor ve ne olduğunu kendiniz çözmenizi istiyor. İşte bu yüzden gerekli saygınlığa sahip bir şirketi seçmenizi öneririz.
İş Paylaşımlı Ağ Sağlayıcısına geldiğinde saygınlık bakmanız gereken tek şey. Size sunulan bir çok özelliği kullanmamanız gibi bir ihtimal olduğundan, fazla özellik sunan bir şirket işinize yaramayacaktır. Çoğu zaman şirketler özellikler kısmına her şeyi ekleyerek şişirirler. Çoğu insan işletme jargonunu bilmediğinden, özelliklerin fazlalığına bakarak cahilce bir seçim yapıyor. İyi bir şirket seçmek için tek yapmanız gereken şey şirket itibarına göz atmak. Bu işin tek önemli kısmıdır çünkü neredeyse tüm şirketler aynı site özelliklerine sahiptir.
Paylaşımlı Web Hosting Avantajları
- Bakım ücretleri binlerce siteyle paylaşıldığından büyük bir avantajdır.
- Teknolojide yarış gelişmeye yol açar. Çoğu şirket cPanel, Fantastico gibi kullanımı kolaylaştıran admin panelleri kullanır.
- En popüler şirketler en yetenekli profesyonelleri işe alır. Bu size işinize rahatça odaklanmanızı ve sitenizin bakımı yada durduk yere çökmesi gibi durumlarla uğraştırmaz.
- Büyük şirketler çeşitli hizmetler sunarlar. Bazı hosting firmaları ücretleri içerisinde CDN ve LiteSpeed Cache gibi ücrete tabi hizmetleri ücretsiz olarak sunabilir.
Paylaşımlı Web Hosting Dezavantajları
- Deditaced sunucuya oranla daha yavaş bir site cevap süresi alırsınız.
- Şirketler aç gözlü olduklarında, gereğinden fazla site satışı büyük bir problem olabilir. Bu sebepten sitenizde takılmalar ve kapanmalar yaşanabilir. Tekrardan söylemek gerekirse itibar yine bu konuda çok önemlidir.
Az Maaliyet çok kazanç diye site sahipleri ağlıyorlar 1 sunucuya 300-400 kullanıcı ekliyorlar sonradan kalite bekliyorlar . aydınlatıcı yazı olmuş hocam
Çok yararlı bir WordPress sitesi.
Yukarıdaki yoruma katılıyorum. Ayrıca ayrıntılı bilgi vermişsiniz, paylaşımlı web hosting arayışındakiler bu yazı sayesinde her şeyi öğrenebilecekler.
Küçük işlermeler için ideal bence.Çok büyük bir olayı yokken aylık 200 küsür vermekten kurtarıyor
Eline saglik hocam son derece faydali olmus
güzel makale olmuş paylaşımlı hosting hakkında bilinmesi gerekenler diye düşünüyorum vede sonucu bu sitede
Zaten şuan birçok firma böyle çalışmakta ve müşterileri hiç memnun değil. Müşteri olarak firmada seçici olmamız gerek ve iyi bir araştırma yapmamız gerek.
hocam eline sağlık çok güzel sunum olmuş
Yararlı bir site ve yazı gerçekten bilgilendirici olmuş teşekkürler..
Peki sonradan paylaşımlı hostinge gecebilirmiyiz
Tabi ki geçilebilir ancak kullandığınız WordPress eklentileri ve site girişleriniz için yeterli gelmeyebilir.
Guzel ve ekonomik olacağını dusunuyorum.
durduk yere çökmemesi önemli bir avantaj 🙂
Faydalı bilgiler teşekkur ederız güzel site emeğinize sağlık.
bilmek istediğimiz makale olmuş bilinmesi gereken yani teşekkürler admin
Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş. Bu sektörden ekmek parası kazanan herkesin bilmesi gerekenler yazılmış.Teşekkürler.
Bence shared hostinglerden uzak durulmalı hesabınıza virüs girdimi diğer sitelerinize hemen atlar. Halbuki reseller öylemi her sitenin kendi koruma alanı vardır.