WP Meta SEO İncelemesi: WordPress Siteniz için Seo Eklentisi
WordPress her ne kadar blog sitesi olarak aklınızda yer etmiş olsa da yapısı itibariyle kullanım alanları sınırsızdır. WordPress sitenizin arama motorlarında daha iyi bir yer edinmesi için SEO eklentilerine ihtiyaç duyar. WP Meta SEO gelişmiş bir SEO eklentisi olarak incelemek istedik. Belki yeni bir projenizde yada şuan ki sitenizde kullanmak isteyebilirsiniz.
Bu eklentiyi incelemeye başlamadan önce belirtmek isteriz ki bizce sade ve kullanıcı dostu yönergeleri son derece başarılı. Ancak eklentinin ara yüzü İngilizce olmasından dolayı ilk kullanımınızda biraz kafanız karışabilir.
Yazı İndeksi
WP Meta SEO
Yeni başlayanlar ve uzman kullanıcılara hitap ettiğini söylemeden geçmeyelim. Biraz bilgi verdikten sonra adım adım kurulum ve incelemelere geçelim.
WordPress eklenti yükleme işleminden sonra bizi şık bir SEO gösterge tablosu karşılayacak. Bu gösterge tabloları sayesinde WordPress sitenizin SEO açısından durumuna göz gezdirebilirsiniz.
Genel Site Ayarları
WP Meta Seo genel ayarları son derece basittir. Genel ayarların altında arama motorları için ana sayfa ayarları düzenlemesi yapabileceğiniz bir kısım bulunmaktadır. Aynı zamanda sosyal medya profilleri için de detaylı ayarlar yapmanızı sağlamaktadır.
Toplu İçerik Düzenleme
Herkes web sitelerinin çeşitli verilerini düzenlemenin ne kadar yorucu ve zaman alıcı olduğunu bilir. Yazı ve sayfalarınızın meta içeriğini tek tek düzenlemek isterseniz bu sizin açınızdan çok zorlu ve zaman alıcı olacaktır. Bu bağlamda WP Meta SEO‘nun toplu düzenleme özelliği sizi büyük bir dertten kurtarmaya geliyor.
Toplu içerik düzenleme işlemini ayrıca resim dosyalarınız içinde tek sayfa üzerinden zahmetsizce yapabilirsiniz. Daha önce dile getirdiğimiz Resim Optimizasyonu ve SEO için önemi adlı makalemizde ki ayarlamaları hızlı bir şekilde yapmamıza imkan vermesi son derece güzel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.
Resimleri boyurlandırma
Birçok kişi blog ve site içerisinde ki resimleri yeniden boyutlandırmak için HTML kodları kullanmaktadır . Daha önce ki makalemizde bahsettiğimiz gibi kod kullanarak resim boyutu değiştirmek SEO açısından olumsuz bir davranıştır.
WP Meta Seo bu sorunun farkındadır ve kullanıcılarının görüntü boyutunu düzeltmesine yardımcı olur. Toplu Düzenleyici’de yeniden boyutlandırma yöntemlerini bulabilirsiniz. OnPage İçerik kontrolü yaparken eklenti tüm resimlerin düzgün olup olmadığını kontrol etmek için de kullanabilir. Daha sonra toplu olarak resimlerinizi tekrar boyutlandırma işlemi yapabilirsiniz.
Google Analytics
Web sitenizin ziyaretçisinin doğasını, davranışlarını, sevdiği ve beğenmediği yazıları anlamanın en kolay yolu, Google Analytics hesabınızı WP Meta SEO ile bağlamaktır. Daha önce Google Webmaster araçları üzerinden sitenizi nasıl ekleye bileceğinizi anlatmıştık. Google Analytics üzerinden detaylı raporları edinerek sitenizi nasıl daha ileriye götürebileceğinizi bu eklenti sayesinde fikir edine bilirsiniz.
Kullanıcı trafiği, konumlar, hemen çıkma oranı, oturumlar, aramalar, teknolojiler ve diğer veriler, bu senkronizasyon sonrasında gösterge tablosunda yerini alacaktır.
Meta Açıklama ve Başlık Ayarları
Sayfa içi SEO bir sitenin arama motoru sonuçlarında organik olarak sıralama alması açısından önemlidir. Arama motorları sıralama kalitesine uygun olarak başlık ve açıklama meta verisi girmeniz son derece önem taşımaktadır.
Bu bağlamda WP Meta Seo size yazmış olduğunuz yazıların arama motorları açısından ön değerlendirmesini yapar. Böylelikle hataları en başından tespit ederek vermiş olduğunuz içeriğin arama motorları gözünde anlaşılabilirliğini artıra bilirsiniz.
Bu kısımda bizim gözümüze takılan tek eksiklik hedef anahtar kelime belirlenmemesi. Sonuç olarak makale yazan kişiler için içeriğin en vurucu noktalarına anahtar kelime yerleştirme alışkanlığıdır. Ancak bu eklenti içerisinde hedef anahtar kelime analizi bulunmuyor bu sizi biraz üzer bilir.
Site Haritası
Daha önce anlattığımız XML Site Haritası ve bizim açımızdan önemini bir kez daha belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Site haritaları yoğun trafik aldığımız süreçlerde botların rahatça siteyi kendi dizinleri içine alması açısından önemlidir. Neyse ki eklenti içerisinde dahili gelen bir site aracı oluşturucusu bulunmakta.
Ücretli Sürüm
Her eklentide karşımıza gelen diğer bir durum olan ücretli sürüm geleneği bu eklenti içinde geçerli. Sonuç olarak kaliteli eklentilerin hepsinde benzer durum karşımıza çıkıyor. Aşağıdaki tabloda ücretsiz ve ücretli sürüm karşılaştırmasına yer veriyoruz. Ancak ücretsiz sürüm de testlerimiz de olumlu sonuçlar verdi fakat ücretli sürümünün avantajlarına bakınca fiyat performans olarak başaralı bulduk.
Son olarak belirmek isteriz ki destek ekibi son derece ilgili ve hızlı dönüş yapıyorlar. Ücretli eklenti seçerken dikkat ettiğim etkenlerin başında yardım ve destek geldiği için denenmesi gereken bir eklenti olduğunu düşünüyoruz.
Bu eklentiyi denediyseniz deneyimlerinizi bizimle paylaşmak için yorum yapın.