WordPress Üyelik Sistemi Eklentileri

23 3.656

WordPress üzerinde üyelik sistemi kurmak mı istiyorsunuz? En iyi WordPress üyelik eklentisinin hangisi olduğunu bilmek ister misiniz? Doğru üyelik eklentisini seçmek işiniz için çok önemlidir; çünkü daha iyi bir platform, büyüme için daha fazla fırsat anlamına gelir. Bu makalede, ücretli ve ücretsiz üyelik sisteminizi kolayca oluşturmak için WordPress üyelik eklentilerini karşılaştıracağız.

Yazı İndeksi

Bir WordPress Üyelik Eklentisine Neler Yapmalı?

WordPress üyelik eklentileri oldukça fazla, ancak hepsi sizin üyelik sisteminizi oluşturmak için ihtiyaç duyabileceğiniz belirli özelliklere sahip değil.

Bazı eklentiler tek üyelik tipi sunarken diğerleri ise daha çeşitli üyelik seviyeleri ve abonelik yönetimi özellikleri sunmaktadır.

Bazı eklentiler, üye gruplarına özel yetkiler tanımlamanıza izin verirken, bazı eklentiler sadece üyelere özel içerik belirlemenizde size yardımcı olur.

Ayrıca üyelik üzerinden ödeme almak istiyorsanız. Ödeme yöntemi belirlerken özellikle kredi kartı işlemlerine destek vermesi önemlidir. Bunu destekleyen eklentiler genel olarak PayPal üzerinden işlem yapmaktadır. Türkiye kapısı kapalı olması sebebiyle PayPal alternatifi bir ödeme kapısı edinmelisiniz.

Bunu söyleyerek, bir WordPress üyelik sistemi kurmak için neye ihtiyacınız olacağını görelim.

Bir WordPress Üyelik Sistemini Kullanmak İçin Neler Gerekli?

Üyelik sistemleri web sitenizin kaynak kullanımını yoğun olarak kullanır, genel performansınıza zarar verebilir. İşte bu yüzden yapmanız gereken ilk şey, doğru WordPress barındırmasını seçmektir.

Belirli bir bütçeniz var ise bunu doğru kullanmalısınız. Sitenizin güvenliği açısından SSL ve sabit IP kullanımı önemlidir. Özellikle üyelik sisteminiz ücretli olacak ise mutlaka SSL ve sabit IP kullanmalısınız.

Artık, WordPress’de bir üyelik sistemi kurmak için nelere ihtiyaç duyduğunuz ele aldık ve sizin için incelediğimiz WordPress üyelik eklentilerimize göz atalım.

MemberPress

memberpress wordpress uyelik eklentisi

MemberPress en popüler WordPress üyelik eklentilerinden biridir. Ayrıca kullanımı kolay ve güvenlik açısından oldukça başarılıdır.

MemberPress WordPress Üyelik Eklentisi Artıları

Kolay Kurulum – MemberPress, WordPress ile üyelik sistemi kurmayı kolaylaştırır. Kullanıcılarınız için otomatik olarak fiyatlandırma, giriş, hesap ve teşekkür sayfalarını oluşturabilirsiniz. Üyelik planlarını eklemek de oldukça basittir.

İçerik Erişim Kontrolü – MemberPress, yazılar, sayfalar, kategoriler, etiketler, dosyalar gibi herhangi bir içeriğe erişimi kısıtlamanızı sağlayan güçlü erişim kontrolü ile birlikte gelir. Ücretli ve ücretsiz üyelik sistemi düşünenler için oldukça önemli bir ayrıntı.

Süre Sınır – İçeriğinizi belirli bir süre göstermenize olanak tanır. Bu, çevrimiçi kursları veya materyalleri satmak için çok kullanışlı bir özelliktir.

Entegrasyonlar – MemberPress, AWeber, MailChimp, GetResponse ve MadMimi e-posta hizmetleri ile entegre çalışabilir. Ayrıca dosya paylaşımı için Amazon Web Hizmetleri ve BluBrry ile entegre edilebilir.

Ödeme Sistemleri – MemberPress, PayPal ve Stripe ödeme kapıları desteği ile birlikte gelir. Geliştirici planı ayrıca Authorize.net desteğini ekler.

MemberPress WordPress Üyelik Eklentisi Eksileri

Sınırlı Ödeme Seçenekleri – MemberPress yalnızca en popüler üç ödeme kapısını desteklemektedir.

Sınırlı Entegrasyon – Eklenti, bir üyelik sistemini etkin bir şekilde yönetmek için popüler servisler için yeterli desteğe sahip olsa da, diğer popüler hizmetler ile entegrasyon eksikliği başınızı ağrıtabilir.

Fiyatlandırma: İşletme Sürümü $119 / Yıllık, Geliştirici Sürümü $239 / Yıllık

Yeni başlayanlar için MemberPress’in en kolay WordPress üyelik eklentisi olduğunu düşünüyoruz. Kurulum ve kullanım açısından oldukça başarılı olduğunu söylemeden geçemeyiz.

paidmembershipspro uyelik eklentisi

En iyi WordPress üyelik eklentileri listemizdeki bir sonraki yarışmacı Paid Memberships Pro‘dur. Üyelik eklentisi olarak artı ve eksi yönlerine bir göz atalım.

Paid Memberships Pro WordPress Üyelik Eklentisi Artıları

Temel Ücretsiz Sürüm – Paid Memberships Pro, ücretsiz sürümü isteklerinize yeterli düzeyde karşılayabilir. İleriye dönük projeleriniz için fikir edinme şansı elde edebilirsiniz.

Ödeme Sistemleri – Geniş ödeme kapısı desteği bulunmakta PayPal, Stripe, Authorize.net, Braintree, 2Checkout, ve Cyber Source üzerinden global ödeme alabilirsiniz. Ayrıca üçüncü partı İyizico gibi ödeme yöntemlerine destek vermektedir.

Entegrasyonlar – Paid Memberships Pro, ücretli ve ücretsiz olarak bir çok sistemi bünyesine eklenebilmektedir. CRM ve e-posta pazarlama hizmetleri gibi üçüncü parti eklentileri sorunsuzca sisteminize dahil edebilirsiniz.

Paid Memberships Pro Eklentileri – Paid Memberships Pro için eklentiler  mevcuttur. Bu eklentiler, içerik paylaşımı, bağlantı takibi, ortaklık programı, değişken fiyatlama, vb. Gibi pek çok gelişmiş özellik eklemenize olanak sağlıyor.

Paid Memberships Pro WordPress Üyelik Eklentisi Eksileri

Kullanım Zorluğu – Paid Memberships Pro güçlü bir eklentidir, ancak yeni başlayanlar için kullanımı kolay değildir. Ayarların tamamlanması biraz zamanınızı alabilir.

Plus Eklentileri Olmayan Pro Planı – Eğer üyelik sisteminizde PMPro Plus eklentilerini kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir nokta var. PMPro Plus sürümü eklentileri ayrıca ücrete tabidir.

Fiyatlandırma: PMPro sürümü $97 / Yıllık,  PMPro Plus sürümü $197 / Yıllık

Restrict Content Pro

restrictcontentpro wordpress uyelik sistemi

Restrict Content Pro, WordPress için en iyi üyelik eklentisi unvanı için güçlü bir rakiptir. Popüler Easy Digital Downloads ve AffiliateWP eklentilerinin arkasındaki aynı ekip tarafından oluşturuldu.

Restrict Content Pro WordPress Üyelik Eklentisi Artıları

Kullanımı Kolay – Restrict Content Pro, WordPress kullanıcı arayüzü ile güzel bir şekilde bütünleşir. Bu yönü ile kullanım açısından eklentiyi kolayca anlamanızı sağlar.

Dahili Entegrasyonlar – Diğer üyelik eklentilerinden farklı olarak, Restrict Content Pro, diğer eklentilerin ücretli eklentiler olarak gönderdikleri dahili entegrasyonlarla birlikte gelir. Stripe, PayPal, MailChimp, MailPoet, e-posta yöneticisi, CSV dışa aktarma ve daha pek çok özellik içeriyor.

Ödeme Sistemleri – Stripe, PayPal ve Braintree, ücretsiz addons olarak gelir. Web sayfası dışında ödemeye izin vermektedir. Bu yönüyle Shopier ve iyizico gibi ödeme sistemlerine rahatça uyum sağlayabilir.

Dijital İçerik Satışı – Easy Digital Downloads eklentisi kullanarak dijital içerik satışı yapıyorsanız iki eklentiyi kolayca entegre edebilirsiniz.

Mükemmel Destek – Eklentinin eğitim dökümanları son derece yalın ve başarılı hazırlanmıştır. Ayrıca, destek biletleriniz çok hızlı bir şekilde çözülmektedir.

Restrict Content Pro WordPress Üyelik Eklentisi Eksileri

Daha Az Entegrasyon – E-posta hizmeti sağlayıcıları gibi üçüncü parti hizmetlerine çok fazla destek vermemektedir. Açıklamasını yaptığımız diğer eklentiler bu konuda daha başarılı oldular.

Fiyatlandırma: Fiyat aralığı seçiminiz doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Ayrıntılı bilgi için bu bağlantıya tıklayın.

Restrict Content Pro’yu, üyelik sistemi açısından en kolay olarak söyleyebiliriz. Ayrıca geliştirici dostu ve üyelik sistemleri arasında en kapsamlı özelleştirmeye sahip sistem desek yalan olmaz.

LearnDash

LearnDash, süper esnek ve son derece kullanımı kolay WordPress LMS eklentisidir. Gelişmiş üyelik modülleri ve tonlarca entegrasyon ile birlikte gelir.

LearnDash WordPress Eklentisi Artıları

Kurulum Kolaylığı –  LearnDash’in kurulumu oldukça kolay ve içeriği çok daha basit hale getiriyor. Ayrıca üyelik içeriğinizi seviyelere, gruplara vb. kolayca düzenlemek için gelişmiş araçlar da bulunur.

Kolay İçerik Kısıtlamaları –  LearnDash, herhangi bir içeriği kolayca gizlemenize ve onu farklı üyelik gruplarına kısıtlamanıza izin verir.

Eğitim Satışı – LearnDash çevrimiçi dersleri kolayca oluşturup satmanızı sağlar.

Denetimli İçerik – Düzenli aralıklarla veya seviyelerin tamamlanmasının ardından kullanıcılara içerik yayınlamanıza izin veren içerik özelliği ile birlikte gelir.

Kullanıcı Özellikleri –  Testler, kullanıcı rozetleri, kurslara özgü forumlar, sertifikalar, kullanıcı profilleri vb. ile ilgi çekici üyelik sistemi oluşturmanıza imkan sağlamakta.

Entegrasyon ve Ödeme Kapıları – Zengin entegrasyon çeşitliliği yanı sıra hemen hemen her çeşit ödeme yöntemine izin vermektedir.

LearnDash WordPress Eklentisi Eksileri

Genel Özelliği – LernDash, üyelik sistemi olarak çevirimiçi eğitim sistemini baz alarak hazırlanmıştır. Sadece üyelik sistemi olarak kullanmak istiyorsanız tercih etmenizi tavsiye etmiyoruz.

Fiyatlandırma: 1 yıllık destek ve güncelleme içeren tek bir site lisansı için 159 $ ‘dan başlayan fiyatlarla satılmaktadır.

S2Member

s2members wordpress uyelik eklentisi

S2Member, pro sürümü ile birlikte popüler bir ücretsiz WordPress üyelik eklentisi dir. Ücretsiz sürümü son derece yeterli olması sebebiyle yoğun ilgi görmektedir.

S2Member WordPress Üyelik Eklentisi Artıları

Ücretsiz Sürüm – S2Member, ücretsiz sürümü geliştirilmeye açık ve yalın kodlamaya sahiptir.

Sınırlı İçerik – Diğer eklentilerde olduğu gibi S2Member da kendi içerisinde kullanıcılara sınırlı içerik gösterimine izin vermektedir.

Entegrasyonlar – MailChimp, bbPress ve BuddyPress ile çalışır.

Dokümantasyon ve Destek – S2Member herkese açık kapsamlı bir bilgi bankasına sahiptir. Pro sürüm için e-posta ile destek talebi alınabilmekte.

S2Member WordPress Üyelik Eklentisi Eksileri

Çok kullanıcı dostu değil – s2Member’in diğer üyelik eklentilerine göre biraz daha zor olduğunu düşünüyoruz.

Ücretsiz Sürüm Sınırlamaları – Ücretsiz sürümü yalnızca PayPal’ı destekler ve 4 farklı kullanıcı grubu oluşturmanıza izin vermektedir.

Fiyatlandırma: Pro versiyon site başı 89$ fiyatı ile satışta ancak 189$ karşılığında sınır siteye kurulum yapabilirsiniz.

Değerlendirme

MemberPress’in WordPress üyelik eklentisi için en iyi seçenek olduğuna inanıyoruz. İhtiyacınız olan tüm özellikleri, mükemmel dokümantasyon ve destek ile sağlıyor.

Basit ve esnek bir şey istiyorsanız, Restrict Content Pro harika bir seçenektir. Arkasındaki yazılımcı ekibi kendini kanıtlamış kişilerden oluşmaktadır. Sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmazlar.

Web sitenizde eğitimler satmak istiyorsanız, o zaman LearnDash’i kullanmanızı öneririz, online kurslar oluşturmak ve satmak için güçlü özellikleri kendi bünyesinde barındırıyor.

Bizim anlatmak istediklerimiz bu kadar. Aklınıza takılan tüm soruları ve eklemek istediklerinizi bize yorum olarak göndermekten çekinmeyin.

23 Yorum
  1. Bablofil

    Thanks, great article.

  2. test çöz

    merhaba

    uyelik paneli eklentisi arıyorum. admin paneline girmeden, kullancıı kendisine ait bilgileri gorup değiştirebilecek, okudugu konuları, yorum yaptıgı konuları gorebilecek. boyle ucretsiz bir eklenti var mı

    1. WpGurme

      Vermiş olduğumuz ücretsiz eklentileri deneyerek ve bazı küçük düzenlemeler yaparak isteklerinizi yerine getirebilirsiniz.

  3. Ömer faruk

    Biz kendimize üyelerin yazı paylaşabileceği ve mesajlasabilecegi bir sistem ariyoruz tavsiyeniz nedir

    1. WpGurme

      Merhaba Ömer, sitenize buddyforms eklentisi kurarak misafir yazar özelliği kazandırabilirsiniz. Site içi sohbet içinse Front End PM eklentisini kullanmanı önerebilirim.

      1. Ömer faruk

        Teşekkürler ama misafir yazar yerine daha kapsamlı bişey olsun istiyoruz 🙂 başka bir öneriniz daha varsa alırım ?

        1. WpGurme

          Temanızı değiştirmeyi düşünürseniz, BoomBox — Viral Magazine WordPress Theme temasını tavsiye ederim. Böylece ziyaretçileriniz içerik üretebilecektir.

  4. Baran

    Örneğin bir yazıda link paylaştık onu sadece bellirli üyelerinin görmesini istiyorum. Bunun için hangi eklenti iyi ve kullanışlıdır ?

    1. WpGurme

      Link Library eklentisini kullanarak sadece oturum açmış site üyelerinin erişimine açık halde link arşivi kurabilirsin. Üyelik sistemi olarak sadece WordPress kayıt sistemini kullanarak içerik gizlemek istersen, Hide This eklentisini kullanabilirsin.

  5. Baran

    Hocam tam demek istediğim o değildi mesela örnek olarak 2 tür üyelik olsun,
    ” 1.normal üyelik” “2.VİP üyelik” olsun bir blogta yayınlanan 2 tane link olsun,
    “normal üyelik” olan kişiler sadece bir tanesini görsün mesela reklam içeren linkler (linktl, adfly gibi ) ama vip üyelik olan kişilerde her 2 linkinde görebilsin diğer linkte reklamsız link olacak.
    umarım derdimi anlata bilmişimdir. Ayrı olarak hocam wordpress alakalı bilmediğim bir çok şey vardı bunları burada öğrendim gerek eklenti olsun gerek incelemeler olsun teşekkür ediyorum.

    1. WpGurme

      Vermiş olduğum Hide This eklentisi ile bu dediğinizi yapabilirsiniz.

  6. rıfat

    merhaba;

    yukarıdaki değerli bilgiler için teşekkürler.
    bir site yapmak istiyorum ve sitede bazı haberleri veya kategori ya da yazıları ücret karşılığı okunmasını planlıyorum. ama bildiğiniz üzere türkiye de pay-pal kalmadı.
    mesela iş bankası pos ile woocommerce entegrasyonu ile bunu yapmak mümkün müdür ve bunun için tavsiye ve yol gösterici bilgiler yukarıda yazdıklarınızdan farklı mıdır?
    teşekkürler.

    1. WpGurme

      Merhaba Restrict Content Pro eklentisini detaylı olarak incelemenizi tavsiye ederim. Ücretli içeriklere abonelikler oluşturabilirsiniz. Ödeme yöntemi olarak iyizico entegrasyonu yapabilirsiniz. Yakında WordPress ödeme sistemleri ile ilgili bilgiler vereceğim. Sitemizi takipte kalın.

  7. rıfat

    oldukça hızlı cevap için çok teşekkür ederim.
    aslında bilemediğim kısım şu;
    iyizico, Restrict Content Pro ile mi çalışacak yoksa woocommerce ile mi…
    diğer bir deyiş ile;
    ücret gerektiren içerik ayarlarını Restrict Content Pro (veya benzeri) ile yaptıktan sonra bu pluginin woocommerce ile entegrasyonu sayesinde mi iyizico pos ile entegre ediyoruz yoksa iyizico direkt Restrict Content Pro ile mi uyumludur…

    Selamlar.

    1. WpGurme

      Ödeme kapısı olarak iyizico api desteğinden faydalanacaksınız. Ekstradan WooCommerce kullanmanıza gerek bulunmamaktadır.

  8. Kızılderili

    Referanslı üyelik sistemi var mı acaba ? Mesela Ahmet, Ayşe’ye referans olmadan Ayşe siteye üye olamasın gibi.. Davet sistemi de diyebiliriz.

    1. WpGurme

      AffiliateWP eklentisi içerisinde bu tarz özellikler var ancak kapsamlı olarak test etme şansımız olmadı.

  9. Emre

    Merhabalar ben wordpress tabanlı sistemimde 3 farklı üyelik satışı yapıp, satın alma gerçekleşimce otomatik üyelere bu özel rollerin atanmasını istiyorum aynı zamanda zaman sınırlamasıda olmasını istiyorum örneğin 1 aylık aldı 1 ay sonra standart üyelik rolüne dönmesini istiyorum bunu nasıl sağlarım, şuanda easy digital dowloands eklentisi kullanıyorum.

    1. WpGurme

      Paid Memberships Pro eklentisi içerisinde istediğiniz özellikler olması gerekiyor, gerekli bilgiyi sitesi üzerinden alabilirsiniz.

  10. uğur

    Hocam merhaba; sitemize bayilerimiz için üye girişi oluşturmak istiyoruz, fakat bu üyeliği biz vermek veya onaylamak istiyoruz, Bayilerimize özel fiyat listesi yayınlayarak sadece üye girişi yapanlara yani bayimiz olan firmalara bunu göstermek istiyoruz. Bununla ilgili bir eklenti varmı acaba ?

    1. WpGurme

      MemberPress eklentisini deneme şansınız oldu mu? Fiyat listesi için sayfa oluşturup sadece üyelere görünür hale getirebilirsiniz.

  11. canemir

    Merhaba. wordpress konuyu görmek için üye ol eklentisi hangisini tavsiye edersiniz ?

    1. WpGurme

      Merhaba yorumunuz spam olarak işaretlendiği için gözden kaçırdık özür dileriz. Tavsiye edebileceğim eklenti s2member ücretli eklentileri ve destek grubu son derece kaliteli.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

 


Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.