Nasıl Web Sitesi Yaparım – Adım Adım Açıklamalı

0 9.481

Bir web sitesi hazırlamak mı istiyorsun? Bir web sitesini oluşturmak, teknik bilginiz olmadığında özellikle dehşet verici bir durum olabilir. Endişelenme, yalnız değilsin. 700’den fazla kişinin WordPress ile bir web sitesi hazırlamasına yardımcı olduktan sonra, kodlamayı öğrenmeden bir web sitesinin nasıl hazırlandığına dair en kapsamlı kılavuzu oluşturmaya karar verdik.

Bu kılavuz her yaştan ve beceri düzeyinden kullanıcılar için yararlıdır. Bununla birlikte, yardıma ihtiyacınız varsa, web sitenizi kurmanıza yardımcı olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kendi başınıza yapmak isterseniz, web sitesi hazırlama konusundaki adım adım rehberimizi takip etmeye devam edin.

Aşağıda, bu kılavuzda size yol göstereceğimiz tüm adımların başından sonuna genel bir bakış verilmektedir.

  • Alan adı belirlemek ve kayıt işlemini yapma
  • Doğru hosting barındırma hizmeti seçimi
  • WordPress kurulum rehberi
  • Sitenizin tasarımını değiştirmek için bir şablon yükleme
  • WordPress’de sayfa oluşturma
  • Eklentiler ve uzantılar ile WordPress’i özelleştirme
  • WordPress’i öğrenmek ve destek almak için kaynaklar
  • Daha fazla özellik içeren web siteleri oluşturmak

Başlamadan önce, en sık sorulan soruların bazılarını ele alalım.

Yazı İndeksi

Bir web sitesi kurmak için neye ihtiyacım var?

WordPress sitenizi başlatmak için aşağıdaki üç şeye ihtiyacınız olacak.

  • Bir alan adı – web sitenizin google.com gibi adıdır.
  • WordPress hosting – web sitenizin dosyalarının depolandığı yerdir.
  • Hayatınızdan 50 dk gerekiyor.

Bir WordPress web sitesi fiyatı nedir?

Bu sorunun cevabı gerçekten ne tür bir web sitesi oluşturmaya çalıştığınıza bağlıdır. Hazır sistemler 500 Tl ile 2000 TL arası değişmektedir.

İşiniz doğrultusunda oluşturacağınız web sitesinin maliyetlerini sizin vereceğiniz hizmet ile doğru orantılı olacağını unutmayın.

Bu şekilde paradan tasarruf edersiniz ve potansiyel kayıpları en aza indirecek ve fazla harcama yapmayacaksınız.

Bu kılavuzda, size 100 TL daha az harcayarak bir web sitesinin nasıl oluşturulacağını göstereceğiz.

Ayrıca gelecekte daha fazla özellik ekleyerek web sitenizi nasıl geliştirebileceğinizi göstereceğiz.

En iyi web sitesi platformu hangisi?

Bir web sitesi kurmanıza yardımcı olacak birçok web sitesi kurucusu var. Paylaşımsız WordPress kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ücretsiz olarak sunulan alanadiniz.wordpress.com üzerinden site açmanız gelecekte size sıkıntı çıkarabilir.

WordPress dünyadaki en popüler web sitesi platformudur. İnternetteki tüm web sitelerinin yaklaşık % 27’sine hizmet veriyor.

WordPress ücretsizdir ve binlerce web sitesi tasarımı ve uzantısı ile birlikte gelir. Son derece esnektir ve web sitesi sahipleri tarafından sunulan hemen hemen her üçüncü taraf aracı ve hizmet ile uyumlu çalışır.

WordPress’i, WpGurme de dahil olmak üzere tüm web sitesi projelerimizi oluşturmak etmek için kullanıyoruz.

Bu öğreticiden en iyi nasıl yararlanabilirsiniz?

Bu öğretici, size bir web sitesi hazırlama konusundaki adımları öğretecektir. Bunu farklı adımlara ayırdık ve başlangıçtan bitişe kadar her şeyi size adım adım vereceğiz. Talimatları takip etmeniz yeterli, sonunda profesyonel görünümlü web sitenizi oluşturacaksınız.

Ayrıca, web sitenizi ihtiyaçlarınıza göre geliştirmeniz için yapmanız gerekenlere yer vereceğiz.

Unutmayın, yardıma ihtiyacınız varsa, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hazırsanız başlayalım.

Kurulum

Yeni başlayanlar tarafından yapılan en yaygın hatalardan biri yanlış web sitesi platformunu seçmektir. Neyse ki, buradasınız, bu hatayı yapmayacaksınız.

Çoğu kullanıcı için kendinden barındırılan bir WordPress.org sitesi mükemmel bir çözümdür. Düşünebileceğiniz her türlü web sitesini yaratmanıza izin veren binlerce tasarım ve eklenti ile birlikte gelir.

WordPress, herhangi bir kısıtlama olmaksızın kullanmak için ücretsizdir.

WordPress ücretsiz ise, maliyet nereden geliyor?

WordPress ücretsizdir, çünkü kendi alan adınızı ve barındırma hizmetinizi kullanmanız gerekir; bu da maliyetlidir.

Alan adı, web sitenizin internetteki adresidir. Kullanıcılarınızın sitenize ulaşmak için tarayıcılarında yazacakları şey budur (örneğin, wpgurme.com veya google.com.tr).

Sonra, web sitesi barındırma hizmetine ihtiyacınız olacak. İnternetteki tüm web sitelerinin barındırılması gerekir. Bu internet sitenizin dosyalarına ev sahibi olacaktır.

Alan adı genelde 9 $ / yıl ve barındırma maliyetleri aylık 3.99 TL ‘den başlar.

Bu fiyatlar yeni başlayan bazı insanlar için yüksek gelebilir. Türkiye’de genel olarak her şeyi ücretsiz arama ve edinme bilinci ön planda olduğunu varsayarak.

Neyse ki Veridyen, hazırlamış olduğu aylık 7.99 TL ve yıllık ödemelerde 79.99 TL sınırsız WordPress barındırma hizmeti ile maliyetlerimizi düşürüyor. Ayrıca bu paketin içerisinde ücretsiz alan adı da dahil.

Veridyen, 2016 yılının Şubat ayında %100 Türk sermayesi ile İzmir Bayraklı’da kurulmuş ve yönetilmekte olan bir şirkettir. Ayrıca Wpgurme.com sitemizin yer sağlayıcılığına hizmet vermektedirler. Bizim şahsi görüşümüz reklam yapmaktan ziyade firmanın yardım ve destek ekibinin bilgili,ilgili ve çözüm süreçlerini iyi yönetmesinden dolayı tavsiyemizdir.

Not: WpGurme’de şeffaflığa önem veririz. Tavsiye linkimizi kullanarak barındırma hizmeti satın alırsanız, size hiçbir ek ücret ödetmeden küçük bir komisyon alacağız. Linke tıklamadan da barındırma + ücretsiz alan adı alabilirsiniz. Bu komisyonu herhangi bir WordPress barındırma şirketi üzerinden alabiliriz ancak yalnızca kişisel olarak kullandığımız ve okuyucularımıza değer katacak ürün ve hizmetleri öneriyoruz.

Alan adı ve barındırma hizmetini satın alma işlemine geçelim.

Öncelikle, Veridyen linkine tıklayarak açılan yeni pencereye geçiniz. HOSTING sekmesinin altında yer alan Wordpress Hosting linkine tıklayın.

veridyen wordpress hosting

Sonrasında sizi web siteniz için bir fiyatlandırma planı seçmeniz gereken bir fiyatlandırma sayfasına yönlendirecektir.

veridyen wordpress hosting paketleri

Adil limitsiz kullanım ve ücretsiz alan adı fırsatından yararlanmanız için 7,99 TL lik paketi seçmeniz gerekiyor. Hali hazırda bir alan adınız var ve barındırma hizmeti almak istiyorsanız 5,99 TL lik paketi seçmelisiniz. Basit bir tanıtım sitesi oluşturmak istiyor iseniz 3,99 TL lik paketi de seçebilirsiniz.

veridyen wordpress hosting odeme suresi

Karşınıza gelen ödeme periyodu kısmında 12 aylık alımlarda ayrıca 2 ay ücretsiz barındırma fırsatını değerlendirmenizi öneririz. Ödeme süremizi seçtikten sonra Sonraki adıma tıklayarak devam edebiliriz.

Alan adınızı belirledikten sonra Opsiyon olarak seçebileceğimiz diğer sayfaya yöneliyoruz.

veridyen wordpress hosting opsiyon secimi

Sonrasında kalan ödeme ve müşteri kayıt işlemlerini tamamlamanız gerekiyor. Siteniz üzerinde kullanacağınız ekstra eklenti ve 3 cü parti yazılımlar gelecek zamanda CPU kullanım ihtiyacınızı yükselte bilirsiniz şuan için fazladan CPU limiti almanıza gerek yok.

E-ticaret sitesi kurmayacaksanız özel IP almanıza da gerek yoktur. Ayrıca Veridyen ücretsiz olarak  Let’s Encrypt SSL sertifikası vermektedir.

Satın alma işlemini tamamladıktan sonra, web barındırma kontrol panelinize (cPanel) nasıl giriş yapılacağıyla ilgili ayrıntıları içeren bir e-posta alacaksınız.

Cpanel, e-posta ayarlama gibi her şeyi yönettiğiniz barındırma yönetim panelinizdir. En önemlisi, burada WordPress’i yükleme işlemlerini yapacaksınız.

WordPress’i kurun

Barındırma hesabı yönetim paneliniz(cPanel) farklı şeyler yapmak için tonlarca simge göreceksiniz. Onların %90’nı bizim genel olarak kullanacağımız şeyler değil, dolayısıyla bunları güvenle göz ardı edebilirsiniz.

Let’s Encrypt SSL sertifikası kurulumu

Veridyen’nin sunduğu ücretsiz Let’s Encrypt SSL sertifikasını kullanmak istiyor iseniz yönelgelerimizi takip edin. Sitenize kurarken https:// üzerinden işlem yapmak istemiyorsanız bu adımları geçiniz.

Öncelikle CPanel’deki Güvenlik bölümüne gelerek Let’s Encrypt SSL simgesini tıklayın.

lets encrypt cpanel ssl kurulumu

Ardından sizi yöneltiği sayfa üzerinden alan adınızı seçerek ‘Submit’ butonuna basmanız ve bir süre beklemeniz gerekecektir. Tüm SSL kurulum işlemleri Cpanel üzerinden otomatik olarak tamamlanacaktır.

lets encrypt cpanel ssl alan adi secimi

An itibariyle sitenizin SSL sertifikası tanımlanmış olup https:// protokolü üzerinden gelen isteklere cevap verebilecektir.

Softaculous Apps Installer ile WordPress kurulumu

CPanel’deki Softaculous Apps Installer bölümüne gidin ve ardından WordPress simgesini tıklayın.

softaculous apps installer wordpress kurulumu

Ardından sizi Softaculous Apps sayfasına yöneltecektir. Bu sayfa üzerinden WordPress kurulumuna başlaya bilir. Yönergelerin İngilizce olması kafanızda soru işareti getirmesin.

Install Now diyerek, WordPress kurulum ayarları sayfamıza geçiş yapıyoruz.

softaculous script ayarlari

Script Ayarları kısmında ilk olarak Protokol seçim alanı yer almaktadır. Bu seçenek sitemizi ziyaret etmek isteyen kişilerin bağlantı adresimize nasıl ulaşacağını ayarlıyor.

Örnek olarak www.cumhursactasarim.com yada cumhursactasarim.com gibi seçim yapmamızı sağlıyor. SSL sertifikasını aktif kullanmak isteyen kişiler bu seçim alanında https:// ön eklerinden birini seçmelidir.

Biz müşterimizin isteği doğrultusunda https://www.cumhursactasarim.com şeklinde tanımlama yapacağız.

Yükleme dizini seçimi kısmına dikkat etmenizde fayda var. Eğer ki WordPress kurulumunu varsayılan siteniz olarak değilde sitenize ek bir blog sitesi olarak kuracak iseniz, bu alana wp veya blog gibi bir klasör ismi girmelisiniz. Biz kurumsal site tasarımı kullanacağımız için bu alanı boş bırakıyoruz.

softaculous site bilgileri

Bu kısımda, sitemizin ismini ve açıklama bilgilerini yazıyoruz. Bu ayaları WordPress kurulumu bitirdikten sonra yönetim paneli üzerinden değiştirme imkanınız bulunmaktadır.

softaculous wordpress admin hesabi

Bu kısımda dikkat etmeniz gereken bir husus var. Kolay tahmin edilebilecek kullanıcı adı ve şifre girmeyiniz.

Kullanıcı olarak güvenliğiniz açısından Admin,test,wordpress ve site adınız gibi kolay tahmin edilebilecek şeyler belirlemeyin.

Şifre kısmında mutlaka karışık algoritmalı büyüklü ve küçüklü harf ayrıca rakam özel karakter kullanarak şifre oluşturun, örnek olarak S1T3Şifr€m gibi karakterler kullanarak şifre üretin.

Choose Language, Select Plugins ve Advanced Options kısımlarında değişiklik yapmanıza gerek yok bu kısımları göz ardı edebilirsiniz. Daha deneyimli bir kullanıcı iseniz bu kısımları isteğiniz doğrultusunda değiştirmekte özgürsünüz.

softaculous wordpress tema secme ve yukleme

Son olarak web sitemizde kullanmak istediğimiz tasarım şablonunu(tema) seçerek Select butonuna tıklıyoruz.

Buraya kadar ki bütün ayarlarınızı bir gözden geçirdikten sonra Yükle butonun altında yer alan E-postama kurulum bilgilerini gönder kutucuğuna mail adresinizi girip, Yükle diyerek kurulum işlemini başlatıyoruz.

softaculous wordpress kurulum bari

Kurulum süreci 10 sn içerisinde hatalı bir işlem yoksa tamamlanacaktır. Eksik veya hatalı giriş yaptığınız taktirde tekrardan sizi kurulum ayarları ekranına yönlendirecektir.

softaculous wordpress kurulum sonu

Buraya kadar kolay değil miydi?
Şimdi bir sonraki adıma geçelim ve web siteniz için bir tasarım seçin.

WordPress Temanızı seçin

WordPress sitenizin görsel görünümü WordPress teması tarafından kontrol edilir.

WordPress temaları, web sitenizin görünümünü değiştirmek tasarlanmış şablonlardır.

Kurulum ekranında tema seçimi yapmadıysanız sitenizin genel görünümü şu şekilde olmalıdır;

örnek wordpress sitesi

Bu tasarım şablonu çoğu kişi için çok cazip gelmeyebilir.

Endişelenmeyin, sitenize yükleyebileceğiniz binlerce ücretsiz ve ücretli WordPress teması var.

Temanızı WordPress yönetici kontrol panelinden değiştirebilirsiniz. Görünüm »Temalar sayfasına gidin ve ardından ‘Yeni Ekle’ düğmesine tıklayın.

wordpress tema ekleme

Bir sonraki ekranda, resmi WordPress.org temalar dizininde bulunan 4673 ücretsiz WordPress teması arasından arama yapabilirsiniz. Bunları Öne çıkan, Popüler, En son, Favoriler, Özellik Filtresi sayesinde listeye bilirsiniz. Ayrıca Özellik Filtresi sayesinde farklı anahtar kelimeler yardımıyla tema seçiminizi yapabilirsiniz.

wordpress tema arama

Biz bu rehberimiz de  Bento temasını kullanacağız. Her türlü web sitesi için esnek tasarım seçeneklerine sahip olması sebebiyle bizim tercihimiz olmuştur.

bento wordpress teması

Temanızı yükledikten sonra, Görünüm menüsünün altındaki Özelleştir bağlantısını tıklayarak özelleştirebilirsiniz.

Özelleştir, web sitenizin canlı önizlemesiyle tema ayarlarınızı değiştirebileceğiniz ve değişiklikleri direkt olarak görebilmenizi sağlamaktadır. Bazı ücretli ve ücretsiz tema’nın kendine özel yönetim sekmesi bulunmaktadır.

wordpress ozellestir

Tüm tema ayarlarını hemen tamamlamanıza gerek yoktur. Web sitenizde bazı içerikler eklediğinizde temanızı daha iyi özelleştirebilirsiniz.

WordPress sitenize nasıl içerik ekleyeceğinizi görelim.

Sitenize İçerik Ekleyin

WordPress, yazılar ve sayfalar olarak adlandırılan iki sabit içerik türü ile birlikte gelir. Yazılar blogun parçasıdır ve ters kronolojik sırayla görünür (daha önce yeni öğeler görüntülenir).

Öte yandan sayfalar, WordPress siteniz üzerinde çok sık değiştirmeyeceğimiz sayfalar için tasarlanmıştır. Bunu daha açmak gerekirse sıkça gördüğümüz iletişim sayfası, hakkımızda ve anasayfa gibi sabit içeriğe ayrılmıştır.

Varsayılan olarak, WordPress blog yayınlarınızı web sitenizin ön sayfasında gösterir. Bunu değiştirebilir ve WordPress’i herhangi bir sayfayı web sitenizin ön sayfaları olarak gösterebilir (size daha sonra bu kılavuzda nasıl yapılacağını göstereceğiz).

Blogunuz veya haber bölümünüz için ayrı bir sayfa oluşturabilirsiniz. Aslında herhangi bir blog bölümü olmadan bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

Bunu söyleyerek, web sitenize biraz içerik ekleyelim.

WordPress sitenize bir kaç sayfa ekleyerek başlayacaksınız. Şu anda bu sayfalar için yeterli içeriğe sahip değilseniz endişelenmeyin. Bunları istediğiniz zaman düzenleyebilir ve güncelleştirebilirsiniz.

Şimdi sayfa ekleme zamanı bunun için WordPress yönetin alanı üzerinden Sayfalar » Yeni ekle diyerek içerik düzenleme ekranına erişebilirsiniz.

wordpress yeni sayfa ekleme

Önce sayfanız için bir başlık sağlamanız gerekir; bu sayfayı ‘Anasayfa’ olarak adlandıralım.

Bundan sonra, aşağıdaki metin düzenleyicisine içerik ekleyebilirsiniz. Metin, bağlantılar, resimler, embed kodu ile videolar, ses vb. Ekleyebilirsiniz.

Sayfanıza içerik ekledikten sonra, web sitenizde yayınlamak için yayımla düğmesini tıklayabilirsiniz.

Web sitenizin farklı bölümleri için aynı işlemi yaparak sayfalarınızı oluşturabilirsiniz. Örneğin, biz kimiz?, bize ulaşın ve blog yazılarını görüntülemek için bir blog sayfası oluşturabilirsiniz.

Şimdi birkaç blog yazısı da ekleyelim.

WordPress yönetici alanınıza gidin ve Yazılar » Yeni Ekle diyerek başlayın.

wordpress yazi ekleme

Daha önce sayfaları eklerken gördüğünüz gibi bir ekran göreceksiniz.

Bir yazı başlığı ekleyebilir ve ardından görsel yazı düzenleyicisine içerik ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yayın biçimleri, kategoriler ve etiketler gibi bazı ekstra seçeneklerin farkına varacaksınız.

Bu sayfa üzerinden yazmış olduğunuz yazıları isterseniz taslak olarak kaydet butonuna basarak ileride çalışmak üzere kayıt edebilir, isterseniz yayımla diyerek sitenizde yayınlaya bilirsiniz.

Web Sitesi’ni Özelleştirme ve İnce ayarlamalar

Web sitenizde içerik oluşturduğunuza göre, web sitenizi özelleştirebilir ve artık daha profesyonel bir görünüme sokabilirsiniz.

Sabit Ön sayfa ekleyerek devam edelim.

WordPress Sabit Ön Sayfa Ayarlaması

WordPress yönetim alanınızdaki Ayarlar » Okuma sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor. ‘Ön sayfa görünümleri’ seçeneğinin altında sabit ön sayfayı tıklayın ve ardından anasayfa ve blog sayfalarınız için daha önce oluşturduğunuz ‘Sayfaları’ seçin.

wordpress sabit sayfa ayari

Değişikliklerinizi saklamak için sayfanın altındaki ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesini tıklamayı unutma.

WordPress, artık sitenizin ön sayfası olarak ‘Anasayfa’ başlıklı sayfayı ve blog yayınlarınızı görüntülemek için ‘Blog’ sayfasını kullanacaktır.

Site Başlığı ve Açıklamayı Değiştir

Yükleme sırasında sitenizin başlığını siz seçersiniz. WordPress, sitenizin başlığına, ‘Başka bir WordPress sitesi’ yazan bir açıklama satırını otomatik olarak ekler.

Ayarlar » Genel sayfasını ziyaret ederek istediğiniz zaman sitenizin başlığını ve açıklama satırını değiştirebilirsiniz.

wordpress genel okuma ayari

Sitenizin başlığı WpGurme.com gibi web sitenizin adı olacak. Slogan satırını genellikle web sitenizi tanımlayan tek bir satırdır. İsterseniz slogan satır alanını boş bırakabilirsiniz. Biz örnek olması açısından bir kaç cümle ekledik.

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesini tıklamayı unutma.

Yorum Ayarlarını Ayarlayın

WordPress, kullanıcılarınızın yazılarınız hakkında yorum bırakmasına izin veren dahili bir yorum sistemi ile birlikte gelir. Bu, kullanıcıların katılımı için harika, ancak spam gönderenler tarafından sizi açık hedef yapıyor.

Bununla başa çıkmak için web sitenizde yorum denetlemeyi etkinleştirmeniz gerekir.

Ayarlar » Tartışma sayfasına gidin ve aşağı kaydırarak ‘Bir yorum görünmeden önce’ bölümüne ilerleyin. ‘Yorum el ile onaylanmalı’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

wordpress yorum elle onaylanmali

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesini tıklamayı unutma.

Sitenize Menü Oluşturun

Web sitenize bir site menüsü ekleyelim.

Önce, Görünüm » Menüler sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor. Menü için bir ad girin ve menü oluştur düğmesini tıklayın.

wordpress menu olusturma

WordPress şimdi site menünüzü oluşturacaktır. Fakat menü oluştuktan sonra içi boş olacaktır.

Sonra, menüde görüntülemek istediğiniz sayfaları seçip menüye ekle demeniz gerekmektedir.

wordpress menu sablonu

Seçtiğiniz sayfaların menünüzün boş alanını doldurduğunu fark edeceksiniz. Menüdeki konumlarını yeniden düzenlemek için yukarı ve aşağı sürükleyerek sıraya sokabilirsiniz.

Şimdi bir menü konumu seçmeniz gerekiyor. Bu konumlar, WordPress temanız tarafından tanımlanır. Oluşturmuş olduğumuz menü nerede görüneceğini bu seçenekler üzerinden belirleyebilirsiniz.

Görselde gördüğünüz, Tema konumları yanında yer alan Primary Menu ana menü konumunuzu belirtmektedir. Sayfanın altında yer alan kısım için Footer Menu tikini seçerek menü oluşturmalısınız.

Son olarak, menünüzü kaydetmek için Menüyü kaydet düğmesine tıklayın.

Artık menünüzü test etmek için anasayfanıza gidebilirsiniz.

Eklentileri Kurma

WordPress Eklentileri, WordPress siteniz için uygulamalar gibidir. WordPress sitenize yeni özellikler eklemenize yardımcı olurlar. İletişim formunu, fotoğraf galerisi, güvenlik yazılımları gibi örnekler verebiliriz.

Şu anda WordPress için 50.000’den fazla ücretsiz eklenti bulunmaktadır. Ücretli olarak yada siteye özel yazılmış eklentiler de bulunmaktadır.

Sitenizde hemen yüklemeniz gereken önemli eklentiler listemiz. Hepsi de ücretsizdir. Bazı eklentiler, eklenti içince ücretli ek özellikli yükseltmeye tabidir.

WordPress Özelleştirme

  • WPForms Lite – WordPress sitenize iletişim formu eklemenize izin verir.
  • Envira Gallery Lite – WordPress sitenize gelişmiş resim galerisi ekleyin.
  • Soliloquy Lite – WordPress sitenize slayt alanı oluşturun.
  • kk Star Ratings – WordPress yazılarınza google zengin etiket eklemenize yardımcı olur.
  • Akismet Anti-Spam – İstenmeyen yorumları WordPress sitenizden uzak tutar.

WordPress Optimizasyonu

  • Yoast SEO – WordPress sitenizin arama motorlarına olan uyumunu sağlar.
  • WP Fastest Cache – Önbelleklenen sayfalar sunarak web sitenizin açılış hızını artırır.
  • WP Smush – WordPress sitenize yüklediğiniz görselleri sıkıştırarak tasarruf etmenizi sağlar.

WordPress Güvenlik

  • Wordfence – WordPress siteniz için toplu güvenlik eklentisi. Ayrıntılı kullanım rehberi için tıklayın.
  • Updraft Plus – WordPress sitenizi yedek almanız ve yedekten geri dönmenize yardımcı olur.

Eklentileri kurmak için yardıma mı ihtiyacınız var? WordPress Eklentisi Nasıl Kurulur – Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım kurulum kılavuzumuza bakın.

WordPress’de Ustalaşmak

WordPress yazılımsal kodlama bütünlüğü olarak son derece güçlüdür. Zamanla kullanımına alışacaksınız. Zaman zaman WordPress kullanırken bazı sorunları çözmek için cevaplar arayacaksınız.

Google üzerinden sorununuzu yazdığınızda binlerce aynı hataya rastlamış ve farklı çözüm yollarıyla aynı sorunu düzeltmiş insanların yorumlarına rastlayacaksınız.

Bir cevap bulamıyor musun? Sorunuzu iletişim formumuzu kullanarak doğrudan gönderebilirsiniz. Yanıtlamak için elimizden geleni yapacağız.

WordPress ve Ötesi

Buraya kadar size bir web sitesi hazırlamayı, tema eklemeyi ve gerekli eklentileri kurmak için yol gösterdik.

Web sitenizi farklı şekillere sokmak ister misin?

WordPress’i kullanarak çok daha fazlasını yapabilecek güçlü hazır web siteleri oluşturabilirsiniz. Bunları birkaç örnek ile özetleyelim.

  • E-ticaret mağazası yapabilirsiniz. Örnek olarak: WordPress E-ticaret eklentisini inceleyebilirsiniz.
  • Şehir rehberi kurabilirsiniz. Örnek olarak: Edirne şehir rehberi olan siteyi inceleyebilirsiniz.
  • İş arama sitesi kurabilirsiniz.
  • Emlak Sitesi kurabilirsiniz.

İlerleyen günlerde bu konu ile ilgili ayrıca bir yazı hazırlayacağız.

Şimdilik bu kadar.

Bu kılavuz, fazla para harcamak zorunda kalmadan veya web sitenizi yaparken birine ihtiyaç duyamadan bir web sitesi hazırlamayı öğrenmenize yardımcı olmasını umarız. Aklınıza takılan tüm soru ve eklemek istediklerinizi bize yorum olarak gönderebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

 


Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.