Site içi Linkleme WordPress Siteniz için Neden Önemli?
Başarılı blog sitelerinin neden hep ilk sıralarda çıktığını düşündünüz mü? Özellikle ülkemizde bazı blog siteleri kendi alanları içerisinde her anahtar kelimede ilk sıralarda kendilerine kolayca yer bulabiliyor.
Peki bu başarının arkasında yer alan ortak özellikler nedir?
- Kaliteli ve güncel içerikleri sitelerinde barındırıyorlar
- Site içi linkleme yaparak eş içerikleri besliyorlar
- Yazılarına yapılan yorumları cevaplar iken özen gösteriyorlar
- Kullanıcılar tarafından yararlı içerikler ürettikleri için hızlıca backlink almaları kolaylaşıyor
- WordPress sitelerinin performansını olabilecek en iyi hale getiriyorlar
Bu saydıklarımız içerisinde yer alan site içi linkleme önemli bir yere sahip. Birazdan detaylı olarak site içi link yapısı oluşturmanın avantajlarına değineceğiz.
Yazı İndeksi
Blog Yazılarınızda Neden Site içi Linkleme Yapılmalı?
Sitenizin içeriğini oluştururken benzer konular ile alakalı bilgilere yer veriyorsanız, mutlaka daha önce yazdığınız içeriğiniz ile bağlantılar oluşturmalısınız. Bu bağlantıları oluştururken çok fazla bağlantı vermediğinize emin olmanızda fayda var.
Kendi sitemizden örnek vermek gerekirse WordPress üzerine bilgiler verdiğimiz için tüm yazılarımızın ortak içerikler barındırması kaçınılmaz.
Şimdi ise site içi linkleme yaparak sitenize kazandıracağınız avantajlara yakından bakalım.
SEO Açısından Etkisi
Arama motorları içeriğinizi sıralamalara alırken site içi ve dışı bağlantıları göz önünde tutmaktadır. Sitenize gelen harici bağlantıların sayısı ve site içi yapılan bağlantılar sıralamanızda önem arz etmektedir. İçeriğinizin otorite değerini artırmak için yazılarınız arasında anlamlı bağlantılar kurmalısınız.
Eski makalenize bağlantı verme şansı bulduğunuzda, bunları birbirine bağlayın. Bu arama motorunun alaka düzeyini artırdığı gibi, dahili sayfaların arasında ki bağı oluşturmasında yardımcı olacaktır. Daha önce önce anlattığımız Google eşleşen içerik reklam türünü bu sayede sitemize eklemeyi başardık.
Sayfa Görüntüleme Sayısı
Sitenize gelen ziyaretçilerinizin daha fazla sayfada dolaşmasını sağlamak amacıyla site içi linkleme yapmanız yararlı olacaktır. Dolayısıyla belirli bir makaleyi okumaya gelen ziyaretçi artık başka makaleleri de kontrol edecek ve böylece sayfa görüntülenme sayınızda artış elde etmiş olacaksınız.
Hemen Çıkma Oranı
Daha önce WordPress sitenizi geliştirmeniz için Google Analytics önemini değinmiştik. Sitenize gelen kullanıcıların sitenizden hemen çıkması sitenizin SEO yapısına olumsuz etki etmektedir. Hemen çıkma oranı ne kadar düşükse, blog o kadar iyidir. Genellikle sitenizde % 60’dan daha az hemen çıkma oranı varsa iyi olduğu kabul edilir.
Blog yazılarınız aranızda kuracağınız link yapısı sayesinde hemen çıkma oranında iyileşmeler elde edebilirsiniz.
Bilinmesi Gerekenler
Site içi linkleme doğru yapıldığı takdirde size fayda sağlayacağını unutmayın. Sayfalar arası bağlantı verirken içeriklerin uyumunu göz önüne alarak bağlantı verdiğinizden emin olun. Sayfalar arasında çok fazla iç bağlantı vermemeye özen gösterin.
Unutmayın site içi linkleme yapmanızın en temel amacı kullanıcı dostu olmaktır. Sitenizi ziyaret eden kişilerin verdiğiniz bilgilere rahat ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılmalıdır. Google her zaman kullanıcı dostu siteleri daha çok sevdiğini göz önünde bulundurarak sitenizi geliştirmeye özen gösterin.
Aklınıza takılan tüm soruları ve eklemek istediklerinizi bize yorum olarak yazmaktan çekinmeyin.
selamlar,
yazı içi kelimeyi, kategoriye ya da yazıya link verdiğim zaman
validator.w3.org
Error: Unclosed element a.
hatası veriyor hata almadan yazı için link vermenin bir yolu var mı?
Merhaba Mert örnek bir bağlantı kullandığın yazının adresini bizimle paylaşır mısın?
merhaba;
“https://parakazanmaca.net/devletin-verdigi-hibe-krediler-ve-genel-sartlar/”
buradaki link ve diğer linklemelerde de “https://validator.w3.org” da benzer hataları alıyorum.
Kod içerisinde verilen linklerin sonu kapatılmamış olarak görünüyor. “” eksik olduğu için bu hatayı almaktasınız. Tema yapımcısına bu durumu bildirebilirsiniz. Sitenizde farklı bir link eklentisi kullanıyorsanız eklentiyi pasifleştirip tekrar denemelisiniz.
İlginize teşekkür ederim. Bu iş tema yapımcısına kalırsa bitmişim ben 🙂
External Links eklentisi var ama sorun onunla ilgili değildir diye düşünüyorum.
Bu sorunu çözmek için bildiğiniz bir eklenti var mı?
Tema ile ilgili daha fazla bilgi edindikten sonra size e-posta göndereceğiz.
teşekkür ederim. Blogunuzdan aldığım destek yetmezmiş gibi ekstra fayda sağlama çabanız için ayrıca teşekkür ederim.
Rica ederiz 🙂