WordPress SSL ve HTTPS Kurulumu
SSL normal HTTP tünelini güvenli bir alana çeviren bir sertifikadır. Böylece tünelden akan veriler güvenli kalabilmesi için şifrelenir. Böylelikle web sitenize veri güvenliği sağlamış olursunuz. SSL sertifikanızı uygun fiyatlar ile yıllık 4$ ila 10$ arası satın alabilirsiniz.
WordPress web sitenizin güvenliğini sağlarken eklenti kullanmanın yanı sıra SSL sertifikasına sahip olmak size güvenlik acısından avantaj sağlayacaktır. SSL sertifikanız sayesinde arama motorlarında ki sıralamanızda yükselme sansın da sahip oluyorsunuz. Tabii ki, bir arama motoru sıralamasında birden fazla faktöre bağlı ancak Google güvenli web sitelerine öncelik verileceğini resmi olarak belirtti.
Google kullanıcı verilerinin korunması ve daha iyi bir deneyim sağlanması için daha fazla web sitesinin güvenli protokolleri kullanmasını istiyor. Ancak SSL kullanmak zorunluluk teşkil etmiyor. Sitenize ücretsiz ssl sertifikası almak için yazımıza bir göz atın.
Bütün bunları okuduğunuz gerçeğinden yola çıkarak. SSL kullanmaya karar verdiyseniz hazırız demektir. Öğretici kısma geçelim ve WordPress’de SSL ve HTTP’leri nasıl ekleyeceğimizi öğrenelim.
Yazı İndeksi
HTTPS ve SSL Nedir?
HTTP dosyaları bir sunucudan diğerine aktarmadan sorumlu olan bir protokoldür. İnternetin çekirdeğini oluşturur ve bir ulaşım aracı olarak çalışır.
Varsayılan HTTP dosyaların bir sunucudan diğerine taşınmasını yalnızca güvenlik veya gizlilik öğeleri hakkında endişelenmeden yapar.
HTTPS protokolünü yalın şekilde anlatmak gerekirse A noktasından aldığı veriyi şifreleyerek B noktasına teslim eder. B noktasına teslim ederken şifreyi çözer böylece veri yol boyunca saldırıya yada istenmeyen kodlara maruz kalmaz.
SSL şifreleme ve şifre çözme işlemlerini yapan yetkili makamlar tarafından belirlenen standarttır. Bütün amacı verilerin güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlamaktır.
Önkoşul
Çoğu barındırma hizmeti veren firma SSL ile uyumlu ara birimlere sahiptir. Bazı barındırma(Hosting) hizmeti veren kuruluş ücretsiz SSL desteği vermektedir. Ücretsiz SSL desteğinizin olup olmadığını barındırma hizmeti aldığınız kuruluştan yada yönetim panelini üzerinden kontrol edebilirsiniz. Barındırma hizmeti aldığınız kurum size ücretsiz SSL verebilir yada sizden ek ücret talep edebilir. SSL sertifika kurulumunu siz yada hizmet aldığınız yer sorunsuzca halledebilir. Geçerli SSL sertifikanızı sunucuya yüklediğinizi varsayarak devam ediyoruz.
WordPress’e SSL ve HTTPS Nasıl Eklenir?
Adım 1 – İlk şey .htaccess dosyasındaki kodu aşağıdaki ile değiştirmektir. Örnek kod içerisinde ki “siteadı” alanını kendi sitenizin adı ile değiştirin.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.siteadı.com/$1 [R,L]
</IfModule>
Adım 2 – Şimdi wp-config.php dosyasını açın ve “Hepsi bu kadar. Mutlu bloglamalar!” Satırının hemen üstünde aşağıdaki kodu ekleyin.
define(‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);
Adım 3 – Şimdi WordPress Kontrol Panelini açın Ayarlar > Genel kısmı altında site adresinizi HTTPS ön ekiyle değiştirin.
Not – Yapmış olduğumuz tüm bu işlemler WordPress sitemizin geneline hitap etmektedir. Site içerisinde elle yapmış olduğunuz düzenleme var ise mutlaka ön eklerini https:// olarak düzenleyiniz.
Adım 4 – Ücretsiz olarak büyük işler başaran eklentiye sıra geldi. WordPress sitemize Really Simple SSL eklentisi kuruyoruz. Bu eklentiyi kurma amacımız sitemiz içerisinde yer alan verileri http:// ve https:// olarak otomatik düzenlemesidir. SSL geçişi sonrasında 301 hatası yada uyarılara maruz kalmamak için kullanmaktayız.
Really Simple SSL Ayarları
Really Simple SSL eklentisini kurup aktif ettikten sonra sırasıyla WordPress yönetim panelinizden Ayarlar > SSL giriyoruz. Ardından eklentinin ara yüzünde Settings kısmına gelip aşağıda ki gibi gerekli alanları seçiyor ve kaydediyoruz.
Tüm sorularınızı yorum olarak paylaşabilirsiniz.
WordPress SSL Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
HTTPS protokolü kullanmak için sunucuya SSL Sertifikası yüklenmesi gerekir. WordPress, web sunucusu üzerinde yüklü olan SSL sertifikanızı tanır ve otomatik olarak tüm bağlantıları “https://” üzerinden kullanır. WordPress kendi içerisinde sitenize özel bir SSL sertifikası barındırmaz.
Ücretsiz SSL sertifikası veren Let’s Encrypt sertifika servisi cPanel, Plesk ve DirectAdmin ve diğer popüler web kontrol panellerinde bulunmaktadır. Hosting yönetim paneliniz üzerinden her 3 ayda bir otomatik olarak SSL sertifikanızı yenileyebilirsiniz.
Web siteniz üzerinden kullanıcıların kişisel bilgilerini kayıt altına alıyorsanız bir SSL sertifikasına ihtiyacınız var demektir. Google başta olmak üzere bir çok arama motoru site sahiplerinin SSL kullanması yönünde baskı yapmakta. Ayrıca “https://” protokolü kullanmayan siteleri güvensiz olarak işaretlemektedirler.
WordPress Simple SSL eklentisi geçerli bir sertifikanız olduğunda http den gelen istekleri https ile değiştirir. Veritabanı üzerinden kendiniz tüm varsayılan http isteklerini https ile değiştirdiyseniz bu eklentiyi kurmanıza gerek yoktur.
Google, HTTPS geçişi yapan sitelere küçük bir sıralama artışı sağlayacağını duyurmuştu. Google genel sıralama algoritması içinde “çok hafif bir sinyal” söylese de kendi yaptığımız testlerde SSL sertifikası olan eş sitenin daha hızlı sıralama aldığını ve belirli içeriklerde sabitlendiğini gördük. Arama motorları açısından sıralamada SSL önemli bir faktör.
Yazınız çok faydalı oldu SSL kurulumunu çok yalın anlatmışsınız teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık işime yaradı fakat şöyle bir şeyle karşılaştım configuration detected kısmında The mixed content is activated, but the frontpage could not be loaded for verification. The following error was returned: CURLE_FAILED_INIT hata alıyorum ve admin sayfasında tarayıcı kısmında güvenli yazarken anasayfada güvenli yazısı gelmiyor ne yapmam gerekir ? teşekkür ederim
Merhaba Kemal, SSL kurulumunu yaptığını doğrulamak için siteni https://www.sslshopper.com/ssl-checker.html üzerinden test edebilirsin. Ayrıca hata aldığın sayfanın kodları içerisinde http:// ile başlayan içerik olup olmadığını kontrol etmelisin. Site adresini paylaşırsan bizde bir göz gezdirmek isteriz. SSL kurulum hatanı bizden önce çözer isen yorum yaparsan seviniriz.
2 gündür ssl sertifikasıyla ilgili ne çektiğimi bir ben bilirim isimtescil.net den yardım aladım ama not olarak düştüğünüz uyarı sayesinde sorunumu çözdüm 🙂 1 tane bile http:// li bağlantı olunca ssl çalışmıyormuş. Çok teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim, bu işlemi sorunsuzca hallettim sayenizde. Çok karmaşık şekilde anlatanlar vardı baya zor olacağını düşünmüştüm.
Merhaba
Ben hosting satın alırken ücretsiz olarak ssl verdiler. WordPress kurarken otomatik olarak https olarak kurulum yaptım ancak bazı sayfalarda güvenli değil uyarısı alıyorum ne yapmalıyım?
Merhaba Batu, WordPress ssl kurulumu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Öncellikle sitende kullanacağın temanın ve görsellerin https:// üzerinden geldiğine emin ol. Elle düzenleme yaptığın kısımlar var ise onları gözden geçir. Yada anlatım içerisinde yer alan WordPress eklentisi Really Simple SSL kurarak temel ayarları yaparak siteni test et. Yinede sorunun devam ederse bize yorum olarak yazmaktan çekinme.
wpgurme şuana kadar gördüğüm en yalın anlatımlar yapan ve kullanıcı dostu mükemmel bir site, umarım başarılarınız daim olur ve sayenizde insanlar aradıklarına kolayca çözüm bulabilirler. Başarılarınızın devamını dilerim.
Kolay gelsin ben ssl sertifikasını hostuma yüklettim ama wordpress ayarlar sayfasından https:// ekledikten sonra admin sayfasına giremiyorum devamlı olarak sayfa yüklenmeye çalışıyor ne yapmalıyım?
Merhaba Baran
wp-config.php dosyasının yedeğini alarak vereceğim kodları ekleyerek sorununun düzeleceğini düşünüyorum.
/** SSL */
define(‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);
// in some setups HTTP_X_FORWARDED_PROTO might contain
// a comma-separated list e.g. http,https
// so check for https existence
if (strpos($_SERVER[‘HTTP_X_FORWARDED_PROTO’], ‘https’) !== false)
$_SERVER[‘HTTPS’]=’on’;
Dostum comodo ssl sizce iyi mi? Yada hangi firmanin ssl sertifikasini onerirsiniz?
Merhaba Tayfun
SSL tercih ederken dikkat etmen gereken nokta firmadan ziyade şifreleme derinliğidir. Örnek vermek gerekirse 8 bit şifreleme üzerinden yapılan veri akışının çözülmesi son derece kolaydır. Bit kavramı, ikilik sayma düzeninde bir rakamı ifade eder. Bir bit, 0 veya 1 olmak üzere 2 farklı değere sahiptir. 8 bit ise sadece 28=256 olası farklı anahtar grubu içerir. 256 farklı düzeni bilgisayar işleyerek sonuca erişebilir. SSL protokolünde 40 bit ve 128, 256, 1024 bit şifreleme türleri bulunmaktadır. 128 bit SSL sertifikası 2128 değişik anahtar grubuna ev sahipliği yapar ve bu şifrenin çözülebilmesi çok büyük bir maliyet ve zaman gerektirir. SSL tercihi yaparken Tayfun dikkat etmen gereken asıl nokta bit oranıdır.
Abi benim sitem de güvenli değil hatası çıkıyor. Devam et dediğimde açılıyor. Ssl eklentisi başka ne var yada ne yapmalı?
Karışık içerik den dolayı hataya düşüyor olabilir. SSL eklentisi olarak verdiğimiz Really Simple SSL Ayarlarını düzgün yaptığından emin misin? Site kodlarında mutlaka içeriğinin https:// ile başlaması gerekiyor.
ssl i aktif edince author sayfası açılmıyor siteadi.com/author/yazaradi sayfası direk anasayfaya yönlendiriyor.
Mehmet, WordPress yönetim alanından Ayarlar > SSL > Settings altında “Stop editing the .htaccess file” yanında ki tiki işaretleyip dener misin?
Merhaba şimdi bir siteye ssl kurdurduk ancak eski bir site olduğu için konu içerisinde paylaştığımız resimler ve site içerisindeki linkler http olarak duruyor. Bunların hepsini otomatik https ye dönüştürme şansımız var mı yoksa konuları tek tek mi düzenlememiz gerekiyor ?
WordPress SSL ayarlarını normalde Really Simple SSL hallediyor. Ancak ssl eklentisi işinizi tam anlamıyla karşılamıyorsa size birkaç öneride buluna bilirim.
1. Notepad++ programını indirip kurunuz. Ardından WordPress veri tabanınızı yedek alarak Notepad++ ile açınız. Ctrl + F tuş kombinasyonu ile arama penceresini açın. Üst sekme barından Değiştir kısmına gelin. Bu ekran üzerinde Aranan: kısmına web sitenizin http:// adresini girin örneğin http://siteadiniz.com gibi ardından, Değiştir: kısmına siztesin https:// adresini girin. Ardından Tümünü Değiştir diyerek açık olan veri tabanı dosyanızı kayıt edin ve sitenize geri yükleyin.
2. Eğer ki 1 ci madde işinize yaramadıysa. Web sitenizin kontrol paneli üzerinden PhpMyAdmin uygulamasını açın ve düzenlemek istediğiniz veri tabanını seçin. Ardından vereceğim kodları SQL altına yapıştırarak kendinize göre düzenleyin.
UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, ‘http://siteadresiniz.com’, ‘https://siteadresiniz.com’) WHERE option_name = ‘home’ OR option_name = ‘siteurl’;
UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, ‘http://siteadresiniz.com’,’https://siteadresiniz.com’);
UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, ‘http://siteadresiniz.com’, ‘https://siteadresiniz.com’);
UPDATE wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value,’http://siteadresiniz.com’,’https://siteadresiniz.com’);
Tüm işlemleri denerken veri tabanınızın yedeğini aldığınızdan emin olarak işlem yapınız. WordPress https sorunu olarak karşılaştığınız farklı bir durum var ise bizimle paylaşabilirsiniz.
WordPress ssl kurulumu yaparken eklenti kullanmak zorunlu mu yoksa eklenti kurmadan da yapabilinir mi?
WordPress SSL kurulumu için eklenti şart değil. WordPress SSL sorunu gidermek için eklenti kurmak yararlı olacaktır. Sitenin içeriğinde http:// kullanmadığın sürece eklenti kullanman şart değil.
Kolay gelsin hocam dediklerinizi uyguladım şuan wordpress sitemde kilit işareti geldi bir sorun yok. Ama sitemin ismini ssl sertifikası ile nasıl yapacağımı bulamadım. WordPress ssl ayarları tam olmasına rağmen kilit işaretinin yanında site ismi çıkmıyor ne yapmam gerekli?
Bülent SSL sertifikaları belgeli ve belgesiz olarak verilmektedir. Senin istediğin SSL sertifikası için bazı belgeleri sunarak Wildcard ssl desteği barındıran bir SSL sertifikası edinip hosting yönetim panelinden yüklemen gerekir.
Güzel bir yazı dizisi ile bizi bilgilendirdiniz hocam teşekkürler. Ssl sertifikasının sıralamaya az da olsa etkisi olduğunu biliyordum. Artık bu sertifikayı çoğu host firması ücretsiz olarak sunduğuna göre bize de sunduğunuz bilgiler doğrultusunda kurulumunu yapmak kalıyor.
Selamlar öncelikle verdiğiniz bilgilerle siteme ssl kurdum ve sorunsuz olarak sitem çalıştı. Benim size sormak istediğim bir konu var hocam. Multi site özelliği olan wordpress siteye ssl nasıl kurulur? Bunu da açıklar mısınız?
Multi sitelere de aynı adımları uygulayarak kullanabilirsiniz. Sonuç olarak SSL sertifikası alan adı üzerinden işlem yapacaktır. Şunu belirtmek isterim eğer alt alan adı yani sub domain üzerinden çalışacaksanız ssl sertifikanızı alt alan adlarınızı da kapsayacak şekilde satın almalısınız.
WordPress kurmadan önce ssl sertifikası alırsam ayar yapmadan https:// olarak kullanabilir miyim?
Evet, WordPress kurulumuna geçmeden önce geçerli bir SSL sertifikanız varsa otomatik WordPress bunu algılayacaktır. Kurulum ekranı üzerinde sitenizin dahili adresinin başında https:// ön eki olduğundan emin olarak kurulum işlemi yapmanızı tavsiye ederim. Eğer kurulumdan sonra harışık içerik hatasına düşerseniz yazımızda anlattığımız adımları, ayrıca okuyucularıma vermiş olduğumuz tavsiyeleri deneyebilirsiniz. Destek almak içinse bize yazın sayfamız üzerinde ki formu kullanabilirsiniz.
SSL için kurulumu için teşekkür ederim. Yanlız bunun cloudflare olanı içinde anlatırmısınız ?
Daha önce CloudFlare ile ilgili yazımızda değinmiştik.
Really Simple SSL ilk 3 adımdaki htacsess düzenlemesini yapmıyor mu acaba? Bu adımları yapmamıza gerek var mı?
Really Simple SSL eklentisi mantık olarak aynı yönlendirmeleri yapıyor. Eğer htaccess üzerinden kendiniz yapmak istemezseniz, eklenti kurarak bu işlemleri otomatik olarak halledebilirsiniz. Ayrıca belirtmekte fayda var eklenti ssl mixed content hatalarını düzeltmenizde yardımcı oluyor.
Muhteşem bir siteniz var. Paylaşımlarınız yalın, samimi ve çok kaliteli. Gönülden tebrik ederim tüm ekibinizi. Konuyla ilgili bir sorum olacak. Ayrıca HTTP Strict Transport Security için de ayarlama yapmamız gerekli midir? Artıları ve eksileri var mıdır?
HTTP Strict Transport Security (HSTS), tarayıcı üzerinden gelen tüm istekleri “https://” olarak işlenmesi için kullanılan bir güvenlik özelliğidir. SSL eklentisi veya htaccess dosyasına elle vermiş olduğumuz yönlendirmeler sayesinde HSTS gerek kalmıyor. Ancak karışık içerik problemi çekiyorsanız, kullanmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. HSTS açısından tek bildiğim eksi yön çerez kullanımında çoğu zaman hatalara sebebiyet vermesi.
Bilgilendirme için teşekkürler. Çok işime yaradı. Sitenizi takipteyim. İyi çalışmalar.
merhaba,
“https://www.izmirsesizolasyonu.com/” a ssl yükledim lakin admine giremiyorum yukarıda verdiginiz kodu confige ekledim ama yine de düzelmedi.
Bilginiz varsa aktarırsanız sevinirim. İyi çalışmalar
Oğuzhan, wp-admin erişim sağlayıp yönetim alanına giriş alamıyorsan çerezleri silerek yada gizli sekme açarak giriş yapmayı dener misin?
Merhaba çözdüm sorunu, Really Simple SSL eklentisi yükledikten sonra gidiyordu admin ve diger sayfalar açılmıyordu bir tek ana sayfa çalışıyordu. Really Simple SSL eklentisi htaccess dosyasını değiştirdigi için sorun olmuş htaccess in yedegi vardı yedegini yükleyince düzeldi. Teşekkürler İyi çalışmalar.
Yeni bir domain ve wp hosting aldım, ücretsiz ssl’de kuruldu ancak pek çok yöntem denediğim halde site https:// şeklinde açılınca “güvenli değil” hatası veriyor. http:// link kaldığını da zannetmiyorum, zaten site yeni olduğu için üzerinde hiçbir şey yüklü değil. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba?
Teşekkürler.
Sitenizde kullanmakta olduğunuz SSL sertifikası self-signed olarak işlenmiş. Ücretsiz olarak kullandığınız SSL Let’s Encrypt üzerinden oluşturduysanız, hosting firmanız üzerinden durumu bildirerek düzeltilmesini isteyiniz.
ilk 3 adımı yaptım ama artık sayfam açılmıyor. haliyle 4. adımı yapamıyorum.
ayrıca wp-config.php dosyasında hepsi yazısının hemen üstüne ekledim fakat bir üst satırdakini silmedim
define(‘WP_DEBUG’, false);
define(‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);
/* Hepsi bu kadar. Mutlu bloglamalar! */
bu şekilde yaptım.
Yardımcı olursanız memnun olurum
Merhaba Ali, sitende kurulu SSL sertifikası görünmüyor. SSL sertifikanız doğru kurulmamış olabilir. Öncelikle barındırma hizmeti aldığın firma ile iletişime geçmeni öneririm.
Merhaba… Siteme ssl sertifikası yüklü, gerekli eklentilerle çalışır hale getirdim ancak wpbakery eklentisini aktif hale getirince yeşil güvenli ibaresi ortadan kalkıyor. İkisinin bir arada çalışabilmesi için ne yapmam gerekiyor acaba?
Kullandığınız hazır sayfa şablonları içerisinde yer alan görsellerin adreslerini “https://” ön eki ile değiştirmeniz yeterli olacaktır. WPBakery Page Builder sitenizin SSL hatasına düşmesine neden olmamaktadır.
Öncellikle bilgiler için teşekkürler.
Really Simply SSL eklentisi “No SSL detected” hatası veriyor. Daha önceki yorumlardan ssl sorgulama sitesinde ise ssl mevcut bilgisi var. sorun nedir peki? Önerdiğiniz htaccess ayalarını falan yaptım ama 404 hata veriyor site.
Web sitenizin adresinizi bizimle paylaşır mısınız?
“sayginlarmakina.com” efendim.
Hosting firmasıyla da görüştüm sanırım onlarda problem var.
Ahmet sitenin kök sertifikası “*.hostgator.com” adıyla tanımlanmış. Yaptığın tespit doğru, problemi çözmek için hostgator yardım birimine bilet oluşturmalısın. Farklı bir problem olursa bize yazmaktan çekinme.
Çok teşekkür ediyorum, hemen yazmıştım neyse ki. Çözeceklerini söylediler. İyi günler diliyorum, çok yararlı bir siteniz var.
Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize 🙂 Sitemizde aradığınız bir konu ile ilgili açıklama bulamazsanız, lütfen bize yazın sayfamız üzerinden sorununuzu bize anlatın.
Çok teşekkür ederim. Arkadaşlar kafası karışan varsa hosting şirketleri ücretsiz ssl hizmeti veriyor bundan yararlanın. Geriye sadece Really Simple SSL kurup eklentiyi aktif hale getirin. O sitenizi direk “https://” haline getiriyor. (kendi sitemde şuan alt tabanda çalışma yapıyorum o yüzden ana sayfada gözükmeyebilir. Wp tabanında sorunsuz)
WordPress kurulumundan önce sitenize SSL sertifikası kurulumu yaptıysanız, eklenti kurmanızı gerektiren bir durum bulunmuyor. Really Simply SSL eklentisi sadece karışık içerik problemini ve sonradan SSL sertifikası kuran WordPress siteleri için öneriyoruz.
Merhaba dediğiniz şekilde işlemleri gerçekleştirdim. Fakat yazı eklediğimde veya sayfa eklediğimde. 404 hatası alıyorum. İstenen kaynak bu sunucuda bulunamadı! HATASI VERİYOR.
Sırası ile WordPress yönetim alanından Ayarlar > Kalıcı Bağlantı Ayarları ekranına gelerek ayarlarını kontrol eder misin? Eğer ayarların doğru ise Değişiklikleri kaydet düğmesine basarak tekrar yazı veya sayfa eklemeyi deneyip sonucu yorum olarak atar mısın?
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim fakat
Ben hosting satın alırken ücretsiz olarak ssl verdiler. WordPress kurarken otomatik olarak https olarak kurulum yaptım ancak bazı sayfalarda güvenli değil uyarısı alıyorum ne yapmalıyım? Bu uyarı wordpress e tema yükledikten sonra oluşmaya başladı. temadaki resimler ve yazılar buna yol açabilir mi? Eğer öyleyse nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim?
Kullandığınız tema içerisinde gelen demo içeriği kurduğunuzda belirli kaynak bağlantıları “http://” olarak gelebilmektedir. Karışık içerik dediğimiz durum oraya çıktığında SSL hatası almanız normal. Sitenizde yer alan logo ve sabit görsellerin ön eklerinin “https:”” ile çağrıldığından emin olun.
Çok teşekkürler sayenizde sorunsuz bir şekilde SSL kurdum ancak 301 yönlendirme konusunda endişelerim var. Hosting firması şu şekilde bir kod verdi sizin verdiğiniz htaccess kodunda 301 yazmıyor sizce hangisini kullanmalıyım?
Hostingin verdiği kod:
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule (.*) https://www.siteadresi.com/$1 [R=301,L]
Sunucunuz üzerinde Apache server kurulu olduğunu varsayarak cevaplıyorum. Regex referansı kullanarak yönlendirme yapmanız için hosting firmanızın sağladığı kodu kullanabilirsiniz.
MErhaba üstad bir çok uygulamayı denedim ancak, ne sql yedeğinden çözüm oldu nede wp-configden eklediğim kodlardan nede eklentiden, tüm linklere ssl uyglanıyor ama ana sayfaya uygulanmıyor, bunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Ana sayfa üzerinde kullandığınız slider görsellerinizi “https://” üzerinden çağırmayı dener misiniz?
olmuyor yinede sonuç aynı 🙁
Sitenizde kullandığınız temanın kaynak kodları içerisinde her alan “http://” alanlarını “https://” olarak değiştirerek dener misiniz.
hepsini değiştirdim ama sonuç değişmedi :((((
Birçok sitede eksik anlatılmış fakat sizin anlattığınız şekilde sorunsuzca çözdüm, teşekkürler…
Merhaba hocam sormak istediğim bir konu vardı.
Dediğiniz tüm işlemleri aynı şekilde yaptım ve,
1- taracıyıda yeşil-güvenli ibaresi çıkıyor
2- site anasayfamın kaynak kodlarını incelediğim zaman siteme ait http:// linki de görünmüyor.
3- ftp dizinine bir dosya attığımda (robots.txt gibi) doğrudan https:// olarak açıyor kendisi.
4- Dediğiniz siteden de ssl kontrolü yaptım bir sorun görünmedi.
Bunlar başarılı bir şekilde olmasına rağmen Really Simple SSL eklentisinde tek olumsuzluk olarak ” The mixed content fixer is active, but was not detected on the frontpage. Please follow these steps to check if the mixed content fixer is working. ” bu hatayı almaktayım. Hata ile ilgili açıklamayı okudum fakat İngilizce seviyem maalesef yeterli gelmediği için bir şey anlayamadım.
Hatanın sebebi sizce ne olabilir? Acaba site yapım aşamasında olduğu için ”coming soon” sayfa ekleme eklentisi sebep olmuş olabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim…
Bu uyarı anasayfa üzerinde karışık içerik bulunmadığını size söylemektedir. Bu uyarıyı göz ardı edebilirsiniz.
Çok teşekkürler süper paylaşım.
tüm sayfalarım güvenli yazıyor ama ana sayfa bu sayfaya bağlantınız tam olarak güvenli değil diyor nasıl düzeltirim web sayfam : “www.urfasanat.com” teşekkür ediyorum.
Sitenizde bir sorun tespit edemedik. Sanırım hatayı buldunuz 🙂
selamlar; hosting firmasına ssl’i kurdurduktan sonra eklentiyi aktif ettim. “https://” siz siteye girdiğim zaman ikonu tıkladığımda bu site güvenli değil diyor. onun dışında tüm yönlenmeler yapılmış gibi. Bunun düzelmesi için yapabileceğim bir şey var mı?
Sitenizde ki tüm bağlantıların ön eklerinin https ile başladığını kontrol edin. Birde temanızda logo yükleme alanı var ise site logonuzu tekrar yükleyerek dener misiniz?
refress iconuna tıkla bir iki kere olmazsa gecmisi sil tekrar dene..
“https://” siz adresi yazdığımda bir değişiklik yapmama rağmen şuan “https://” li adrese yönleniyor. logolarda “https://” li sanırım bir sorun yaşamadan işlem tamamlandı.
Merhaba,
Paylaştığınız bilgiler ve anlatım tarzınız harika.
Emekleriniz için çok teşekkürler.
Benim sorum şu: 10 gün önce bir domain alıp blog kurulumuna başladım.
Bu sertifika konusunu bilmediğim için kurulum http olarak yapıldı. Henüz iç tasarım, menülerin oluşturulması, kategorilerin yapılandırılması, abone takip sistemi kurulumu vb sürdüğü için blogu indekslenmeye kapattım, botları engelli olarak tutuyorum. Cache, Ithemes Security, Redirection vb. blogda kurulu,etkin. Tasarım bitmediği için blogda henüz içerik yok. Bu aşamada mı https’ye geçmem gerekiyor yoksa belli bir süre içerik yayını yaptıktan ve indekslenmeler gerçekleştikten sonra mı acaba ?
Cevaplarsanız çok mutlu olurum; yanlış bir başlangıç yapmamak için yardıma ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.
Sitenizi SSL sertifikası ile kullanmak istiyorsanız, sitenizin tüm bağlantılarını “https://” üzerinden ayarlamalısınız. Bunun için beklemenize gerek yok. Sitenizin Google Webmaster Tools üzerinden “https://” ve “http://” uzantılarını mutlaka eklemeyi unutmayın.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kuruyorum hemen o halde.
Selamlarımla
Merhaba,
Son zamanlarda sizin ve sıklıkla ziyaret ettiğim diğer başka birkaç blogun anasayfasında ilk girişte SSL görünmüyor. Herhangi bir sayfaya tıklayıp tekrar anasayfaya açtığımda görünüyor. Edge ve Chrome’la denedim, sonuç aynı. Acaba sorun benim sistemimden mi kaynaklanıyor, yoksa son zamanladaki bir SEO stratejisi falan mı diye merak ettim. 🙂 Saçma bir soru olabilir, ama nedenini anlayamıyorum cidden. Çünkü her ziyaret ettiğim sitede böyle değil. Bilgi verirseniz sevinirim. Önceden teşekkür ederim.
Hayırlı çalışmalar, günler dilerim…
Merhaba Barış, farklı bilgisayarlar üzerinden söylediğin durumu test ettik ancak bu tarz bir durum ile karşılaşmadık. Kullanmakta olduğun virüs programı veya güvenlik yazılımı bu duruma sebep olabilir. SEO açısından bu durum aslında zarar verici olduğunu düşünüyoruz.
Merhaba, .htaccess dosyası ve config.php kodlarını belirttiğini gibi değiştirdim, WordPress ayarlar sayfasındaki https değişiliğini kaydedince “Not available.” sayfası çıktı tekrar admin paneline giremedim. açık olan .htaccess dosyası ve config.php sayfasındaki kodları geri aldım giriyorum admin paneline. Yani sorun nedir SSL ekleyemedim.
Sorun yaşadığınız web sitesini bize yazın sayfası üzerinden gönderebilir misiniz?
Hocam merhaba benim öyle bir sıkıntım var sitemin url si (“https://www.siteadi.com”) wordpresste böyle ayarlı. Ücretsiz ssl kullanıyorum. Siteye ilk girişte tarayıcıya “siteadi.com” şeklinde yazdığımda 8-10 saniye bekliyor ve sonra “https://www.siteadi.com” adresine yönlenerek açılıyor. Aradan yarım saat geçiyor aynı tarayıcıda yine “siteadi.com” yazıyorum bu sefer normal şekilde 1-2 saniye içinde açılıyor. .hteaccess dosyasına hiç müdahale etmedim eklenti kullanıyorum ve yukarıda belirttiğiniz eklenti ayarlarını yaptım ancak böyle bir sıkıntı var.
Kullandığınız tarayıcının gizli sekmesi üzerinde sitenizi test eder misiniz?
Aynı sıkıntı gizli sekmede de devam ediyor hocam. Sitenin ilk açılması 8-10 saniye sürüyor ancak site açıldıktan sonra sayfalar arası geçişler olması gerektiği hızda sıkıntı yok.
Site adresinizi yazar mısınız?
Farklı tarayıcı ve mobil cihazlar üzerinde test ettiğimde bir sorun ile karşılaşmadık. Kullandığınız tarayıcının önbellek ve geçmiş taramalarını silip tekrar dener misiniz?
Hocam öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. Ben tüm tarayıcılarda defalarca denedim hem gizli sekmede hemde normal sekmede cache temizledikten sonra modemide defalarca kapatıp açtım “siteadi.com” şeklinde girmeye çalıştığımda https protokolüne geçerken 8-10 saniye bekliyor. Sebebi ne olabilir? Ücretsiz ssl buna sebep olabilir mi? Yada ücretli ssl almalı mıyım? Bunun yanında mesela şimdi tarayıcıya “www.wpgurme.com” yazdım 1-2 saniyede “https://wpgurme.com” adresine yönlendi.Benim sitemde bu olmuyor ssl e geçerken gecikme oluyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim tekrardan.
Not: Üst mesajda sitemin adını silebilir misiniz?
Yorumda kullandığınız e-posta adresinize bir e-posta göndermiştik, ancak hatalı olarak geri döndü. Size yardımcı olmak isteriz, geçici bir WordPress yönetici hesabı oluşturup bize yazın sayfası üzerinde yer alan form ile bize iletir misiniz? Sitenizi kontrol edip hatalı bir nokta var ise sizi bilgilendirebiliriz.
Merhaba
Siteme ücretsiz ssl özelliği ekledim. Siteyi kurdum hiç bir sorun yaşamadım. Hatta cpanel üzerinde sertifikamı da oluşturdum. Ama sabah kalktığım zaman sitem sertifika yüzünden yasaklı site olup açılmıyordu. Sonra cpanel girip sertifikayı kaldırdım. Admin den Really Simple SSL ekltenisini etkisizleştirdim. Ama sitemin durumu hala değişmedi. Konu hakkında yardımını rica ederim.
Teşekkürler
Merhaba Cengiz, SSL kurulumunda bir hata gözükmüyor. Bazı hosting firmalarında cPanel üzerinden SSL oluşturma aracı doğru alan adını seçemiyor. Eğer aynı sorun tekrar oluşursa kullandığın hosting firmasına durumu bildirmen gerekli.
Eyvallah Hocam
bana yardım edin lutfen “https://www.hizliwp.net/wp-content/uploads/2020/05/wordpress-eklentisiz-ssl-yonlendirme.png” şu işlemi yaptım sonrasında site hata veriyo wp-admin kısmına giremiyorum bu işlemi nasıl geri alabiliriz hocam yardım
Merhaba veritabanı üzerinden site adresinizi düzenleyerek sorunu çözebilirsiniz.