Test Edip Önerdiğimiz WordPress Web Hosting Firmaları

8 870

WordPress siteniz için hosting paketi seçerken aklınızda soru işaretleri var ise yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz. Yazımız içerisinde barındırma hizmeti seçerken dikkat edilmesi gereken noktaların üzerinden geçtikten sonra test edip önerdiğimiz firmaları ve nedenleri üzerine duracağız.

WordPress hosting satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler;

  • Sunucu lokasyonu, satın alacağınız barındırma hizmetinin hangi ülke üzerinden verileceğine dikkat edin. Sitenizin hedef kitlesine göre en uygun konumu belirlemeniz önemlidir.
  • Sabit fiyat garantisi, bir çok hosting firması yeni kullanıcı edinmek amacıyla farklı reklam türleri düzenlemektedir. Bunlardan en sık rastlanan ise ilk yıla özel hosting fiyatlarıdır. Seçeceğiniz firmanın yıllık ödeme planlarına dikkatlice göz gezdirmelisiniz.
  • Limitsiz barındırma, bir çok firma hosting paketlerine sınırsız veya limitsiz özellikler sunduğunu söylemektedir. Limitsiz trafik, site barındırma ve depolama alanı gibi ifadeler size cazip gelebilir ancak bu hizmetler ne yazık ki yüksek trafik ve sistem kaynağı tüketmeyen siteler için geçerlidir. Siteniz günlük 6.000 tekil hit aldığını varsayalım, firma sizden paket değiştirmenizi isteyebilir yada hizmetinizi sonlandırabilir.
  • Site taşıma ve yedek, WordPress sitenizi yeni aldığınız hosting üzerine taşıma işlemi sırasında trafik ve sıralama kaybetmemek için site taşıma işlemini sorunsuz yapmanız önemlidir. Hosting firmanızın size bu konuda yardımcı olup olmayacağı konusunda kesin bilgi almadan değişiklikte bulunmayın. Diğer bir önemli kıstas ise periyodik yedekleme süreçleridir. Firmanın ne sıklıkla yedek aldığını ve yedeklemenin kaç farklı konumda muhafaza edildiği konusunda bilgi edinin.

Yazı İndeksi

Önerdiğimiz WordPress Web Hosting Firmaları

Başlamadan önce belirtmek isteriz ki tüm hosting firmalarının WordPress hosting paketlerini 6 ay süre ile test ettik. Önerilerimiz sadece WordPress hosting için geçerli olduğunu tekrar belirmekte fayda görüyoruz. Sıralamamıza etki eden faktörleri yazımızın sonunda değineceğiz.

Şimdi listemizde yer alan firmalara derinlemesine bir göz atalım.

Veridyen

veridyen hosting yorumları

Veridyen WordPress hosting paketleri fiyat ve sunduğu özellikler ile önerdiğimiz firmalardan biridir. Adil kullanım kapsamında bir çok özelliği limitsiz olarak kullanımına izin vermektedir.

Tek site barındırma paket fiyatı aylık alımlarda 6,99 TL yıllık alımlarda ise 69,90 TL olarak fiyatlandırılmaktadır. Bu fiyatlara ayrıca %18 vergi ekleneceğini unutmayın. Vergiler dahil yıllık kullanım ücreti 82.48 TL olmaktadır. En güncel fiyatları firma sitesinden kontrol etmeyi unutmayın.

Sunulan özellikler;

  • Ölçülmeyen Disk Alanı
  • Ölçülmeyen Aylık Trafik
  • Limitsiz Email Hesabı
  • Limitsiz Veritabanı
  • 200.000 Dosya Limiti
  • Ücretsiz Cpanel
  • %25 İşlemci (CPU) Limiti
  • Ücretsiz Let’s Encrypt SSL sertifikası
  • Türkiye Lokasyon

İNCELE

Wnokta

wnokta hosting yorumları

Wnokta fiyat, performans ve destek açısından önerdiğimiz bir başka hosting firmasıdır. Radore bünyesinde sunucularını barındırmaktadır. Wnokta hosting yönetim paneli olarak kendi yazılımını kullanmakta arayüz kullanımı kolay ve kullanıcı dostu olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

Tek site barındırma paket fiyatı aylık 1.20 $ yıllık alımlarda ise 12.00 $ olarak fiyatlandırılmaktadır. Yıllık WordPress hosting ücreti vergiler dahil 14.16 $ olarak hesaplanmaktadır.

Sunulan özellikler;

  • Ücretsiz Let’s Encrypt SSL sertifikası
  • Limitsiz Disk Alanı
  • Limitsiz Aylık Trafik
  • Limitsiz E-posta Hesabı
  • Limitsiz MySQL
  • (1 Çekirdek )CPU Limiti
  • 1024MB RAM Limiti
  • Türkiye Lokasyon

İNCELE

Güzel Hosting

Güzel hosting yorumları

Güzel hosting çoğu WordPress kullanıcısı açısından bilindik ve güvenilir bir hosting firmasıdır. Adı gibi sunduğu barındırma hizmetleri ve destek ile kullanıcılarına güzel bir barındırma deneyimi sunmakta.

Giriş seviyesi olarak sunulan WP Mini WordPress hosting paketi bir çok kullanıcıyı tatmin edici özellikleri beraberinde getirmektedir. Aylık ücreti vergiler dahil 8.14 TL yıllık kullanım ücreti vergiler dahil 58.88 TL olarak hesaplanmaktadır. Güncel fiyat listesi için firma sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sunulan özellikler;

  • 3 GB disk alanı
  • 50 GB aylık site trafiği
  • Ücretsiz Let’s Encrypt SSL sertifikası
  • Limitsiz E-posta Hesabı
  • Limitsiz MySQL
  • (1 Çekirdek ) CPU Limiti
  • 1024MB RAM Limiti

İNCELE

Turhost

Turhost yorumları

Turhost performans ve destek açısından tercih edilmektedir. Bir çok büyük WordPress blog sitesine ev sahipliği yapan firma WordPress hosting hizmetleri için farklı seçenekler sunmaktadır. Şu sıralar yeni müşterisi olacak kişilere %50 indirim sağlamaktadır.

Turhost giriş seviyesi paketi olan Bireysel Mini WordPress kullanıcıları açısından iyi bir başlangıç olabilir. Bireysel mini paketi vergiler dahil yıllık 23.90$ karşılığında sahip olabilirsiniz.

Sunulan özellikler;

  • 1 GB Disk alanı
  • 10 Adet e-posta hesabı
  • 10 GB aylık trafik
  • Cpanel
  • 1 Adet veri tabanı
  • (1 Çekirdek ) CPU Limiti
  • 1024MB RAM Limiti
  • Ücretsiz Let’s Encrypt SSL sertifikası

İNCELE

Bilinmesi Gerekenler

Liste içerisinde yer alan hosting firmaları fiyat, performans ve destek açısından kişisel değerlendirmelerimiz sonucunda sıralanmaktadır. Sitenizin yapısı ve trafiğine bağlı olarak seçeceğiniz WordPress hosting paketini belirlerken mutlaka firmadan görüş almayı unutmayın.

Kullandığınız ve memnun kaldığınız hosting firmasını bizimle paylaşmaktan ayrıca bu firmalar ile ilgili görüşlerinizi bize yorum olarak yazmaktan çekinmeyin.

8 Yorum
  1. Yunan Rehberi

    Hocam tavsiyenizle veridyen üzerinden hosting aldık ama anlattığınız kadar başarılı çıkmadı. son 1 aydır gün içinde 3-4 kez siteye bağlantı kesiliyor yada sayfalar çok yavaş açılıyor.

    1. WpGurme

      Veridyen kullanıcı paneli üzerinde ki bilgilendirme mesajını okumadığınızı varsayıyorum. Veridyen müşteri panelinize giriş yaparak Veri Merkezi Taşınması sekmesi altından bağlı bulunduğunuz sunucunun durumunu takip edebilirsiniz. Veridyen firmasının paylaştığı mesaj:

      Neden veri merkezi taşıması yapıyoruz?
      Bilindiği üzere 30 Nisan 2016 tarihinden bu yana Netinternet veri merkezinde kendimize ait kabinetler üzerinde tamamen firmamız sermayesine ait donanımlar, network ekipmanları ve ip adresleri ile hizmet vermekteyiz. Fakat son zamanlarda veri merkezi geneline yoğun olarak yapılan saldırılardan kaynaklı bir çok kez kısa ve uzun süreli kesintiler yaşadık. Şeffaf bir yapıda firma olduğumuzdan dolayı bizden kaynaklı yada veri merkezi kaynaklı bu gibi durumlarda hiç bir olumsuz durumu müşterilerimizden saklamadık, açık ve net bir şekilde her zaman yaşanan bu olumsuzlukları, yaşanan kesinti sürelerini belirttik.

      Aynı zamanda ofisimizin İzmir ilinde olması Netinternet veri merkezinin ise Denizli ilinde olması donanımsal ve yerinde fiziki müdahale gerektiren teknik problemlerde çözüm sürecinin çok sık olmasada bazı zamanlar uzamasına neden olmaktaydı.

      Veridyen’in her geçen gün büyüyen müşteri portföyü bunun akabinde her geçen gün gelişen alt yapısının sürekliliğinin Netinternet veri merkezinde devam edemeyeceğine, aynı zamanda alt yapımızda oluşabilecek problemlerde anında ve yerine müdahale yapabilmek adına İzmir ilinde bulunan Netdirekt veri merkezine taşınma kararı aldık.

      Netdirekt veri merkezinin avantajları neler olacak ?
      [+] Cloudflare ile Netdirekt arasında bulunan peering sayesinde Cloudflare sunucuları yanı başınızdaymış gibi çalışmaktadır. Bu sayede Cloudflare kullanan internet sitelerinde gözle görülür hızlanmalar olacaktır.

      [+] Netdirekt veri merkezinin dolaylı değil, direkt yurt dışı Cogent ve Decix alt yapısına bağlı olması sebebi ile yurt dışından internet siteleriniz daha hızlı sunucu yanıt sürelerine sahip olacaktır. Böylelikle Google Pagespeed tarafında “sunucu yanıt süresi” büyük oranda daha minimum seviyelere gelecektir. (Google Pagespeed sunucu yanıt süresi aynı zamanda sitenizde ki yazılım ilede bağlantılıdır.)

      [+] Netdirekt veri merkezinin İzmir’de hatta ofisimize bir kaç kilometre ilerde olması yerinde müdahale gerektiren teknik problemlerde çok kısa sürede müdahale etmemize olanak sağlayacaktır.

      [+] Bu taşıma sürecinde alt yapımızda kullandığımız disk modellerini daha yüksek IOPS ve 3D V-NAND desteği bulunan SSD disklerle değiştireceğiz. Random ve hedefli okuma/yazma erişilebilirliği daha yüksek değerlere sahip olacaktır.

      Taşıma işlemleri nasıl gerçekleştirilecek ?
      Fiziki olarak taşıma yapılırsa kesinti süresi 8 saat ön görüldüğünden dolayı kesinlikle fiziksel olarak herhangi bir taşıma yapılmayacaktır. Taşıma işleminde herhangi bir kesinti yaşanmaması için data olarak taşıma gerçekleştireceğiz. Taşıma işlemi 2 aylık bir zaman dilimine dağıtılarak organize edilmiştir. Taşımada tüm hizmetler ayrı ayrı planlanarak taşıma yapılacaktır. Taşıma öncesinde hizmeti taşınacak müşterimize destek bileti ve SMS ile 24 saat öncesinde bilgilendirilme yapılacaktır. Bilgilendirmeden 24 saat sonra taşıma yapılacaktır. Taşıma sonrasında müşterimiz özel IP adresi ve özel DNS adresi kullanıyorsa bu konuda da bilgilendirme yapılacaktır.

      1. Yunan Rehberi

        Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bir sorum daha var size özel olmazsa. Siz veridyende mi çalışıyorsunuz yoksa sadece aldığınız hizmetten memnun olduğunuz için veriden kullanıyorsunuz?

        1. WpGurme

          Veridyen firmasında çalışmak isterdim (: Veridyen fiyat, performans ve hızlı destek ekibi ile ilk önerdiğim firma bunu rahatça söyleyebilirim.

  2. Erdal

    Hosting ve Domain hizmeti veren “http://www.birtescil.com” da listede yer alması gerekmektedir. Müşterilerini memnun etmek için en hızlı sunucu kullanmakta ve 7/24 canlı destek vermektedir.

    1. WpGurme

      Merhaba Erdal, listemizde yer alan firmaları test ederek listemize dahil ediyoruz. Test etmediğimiz bir firmayı listemize eklemek çok doğru olmayacaktır.

  3. Muharrem

    Merhabalar blogunuzu yeni keşfettim, veri tabanı ile alakalı olan yazınızı google’da seolanmıştı. Oradan geliyorum peki; isimtescil ve yöncü hakkındaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

    1. WpGurme

      İsimtescil ve yöncü açıkçası kullanmadım yorum yapmak çok doğru olmaz. İsim tescili sadece alan adı kaydı için kullanıyoruz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

 

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.