.htaccess

190

.htaccess dosyası, sunucu tarafından okunan bir yapılandırma dosyasıdır. Birçok sunucu yapılandırma ayarını geçersiz kılabilir veya aktifleştirerek, önbellek kontrolü, web sitesi optimizasyonu ve URL yeniden yazımı için kullanılabilir.

WordPress’de .htaccess dosyası, genellikle URL yapısını yeniden düzenlemek için kullanılır; bu URL’leri insanlar ve arama motorları tarafından daha anlaşılabilir hale getirir.

WordPress yönetici alanında Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar bölümünde, URL yapınızı seçme seçeneğiniz vardır. WordPress seçtiğiniz URL yapısını kaydetmek için .htaccess dosyası otomatik olarak güncellenecektir.

WordPress dosyaya yazamıyorsa, manuel olarak bunu yapmanızı isteyecektir. Dikkat etmeniz gereken kısım .htaccess dosyasını manuel olarak düzenlemek riskli olması, çünkü hatalı yapılandırılmışsa büyük sunucu hatalarına neden olabilir, bu nedenle yalnızca WordPress’in önerdiği içeriği kopyaladığınızdan emin olun.

WP Fastest Cache gibi önbellek eklentileri .htaccess dosyanızı, eklentinin parçası olan önbellekleme ve optimizasyon araçlarını yapılandırmak için değiştirecektir.

.htaccess dosyası genellikle WordPress sitenizin kök dizininde bulunur. Bazı FTP programlarında bu tip dosyalar gizli olarak ayarlanmış olabilir. Gizli dosyaları görüntülemek için FTP programınızda gizli dosyaları göster seçeneğini etkinleştirmeniz gerekir.

 

Yorumlar kapalı.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.