WordPress Sitenizi Bing Web Uzmanı Araçları’na Nasıl Ekleyebilirsiniz?

0 926

WordPress sitenizi Microsoft’un arama motoru Bing üzerine kayıt ettirdiniz mi? Bir çok WordPress site sahibi arama motoru kayıtları sırasında Bing’i es geçiyor. Bunun en büyük nedeni sarım Google alışkanlığımız. Sitenizin potansiyel trafiğini artırmanız açısından Bing arama motorunu es geçmemelisiniz.

Bing arama motoru bir çok Microsoft ürünü içerisinde yer almaktadır. Windows 10 ile hayatımıza giren bir çok yeni uygulama arka planda Bing arama motoru üzerinden verileri işlemektedir. Sesli araç çubukları, web aramaları veya ipuçları gibi kısımlarda Windows 10 aramaları Bing üzerinden yapmaktadır. Bu nedenle sitenizi Bing web uzmanı araçları üzerinde eklemeniz önemli.

Yazı İndeksi

Bing Web Uzmanı Araçları

Bing Web Uzmanı Araçları, Microsoft tarafından sunulan web yönetim ve test araçlarından oluşmaktadır. Web sitenizdeki farklı sayfaların arama sonuçlarında nasıl göründüğünü anlamanıza yardımcı olması için raporlar ve veriler sağlar. Web sitenizdeki bir sayfanın sonuçlarda nasıl göründüğünü ve ne sıklıkta tıklandığını ayrıca arama sorgularını gösterir. Bu veriler eski makalelerinizi geliştirmenize, yeni içerik yazmanıza ve web siteniz için bir içerik stratejisi oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Bing web uzmanı araçları, web sitenizin XML site haritasını göndermenize, istemediğiniz URL’leri aramalardan çıkarmanıza ve Bing arama motorunun web sitenizin önemli içeriğini daha önde görüntülemesine yardımcı olmanızı sağlar. Ayrıca sitenizde sayfalarınızın taramasını ve dizine eklenmesine sebep olan bir hata olup olmadığını da size bildirir.

Bing Web Uzmanı Araçları Site Ekleme

Bing Web Uzmanı Araçları kullanabilmeniz için öncelikle bir Microsoft hesabınız olması gerekmektedir. Bunun için Outlook.com adresi üzerinden bir e-posta açmanız yeterli olacaktır. Aşağıda yer alan oturum aç düğmesi ile web uzmanı araçları sayfasına erişebilirsiniz.

Bing Web Uzmanı Araçları Giriş OTURUM AÇ

Karşınıza gelen ekran üzerinde oturum aç düğmesine basarak devam ediniz. Arzu ederseniz Microsoft hesabı haricinde size sunulan diğer hesap açma seçeneklerinden birini seçerek devam edebilirsiniz.

Bing web uzmanı site eklemeSite Ekle kısmına web sitenizin adresini girerek ekle düğmesine basınız. Site adresinizi girerken mutlaka aktif olarak kullandığınız protokolü(https veya http) baz alarak yazdığınızdan emin olunuz.

Bing Web Uzmanı Site Adresi ve Site Haritası Ayarları

Site haritası ekle kısmına kullandığınız site haritasının tam adresini yazdığınızdan emin olarak ekle düğmesine basınız.

Bing Web Uzmanı Araçları Site Doğrulama

Ekle düğmesine basmanızın ardından kısa bir süre sonra site sahiplik doğrulama ekranı sizi karşılamaktır.  Bu ekran üzerinde üç farklı yöntem ile sitenizin mülkünü doğrulayabilirsiniz.

Bing Web Sitesi Sahiplik DoğrulamasıSeçenek 1 ile doğrulama yapmak için size sunulan BingSiteAuth.xml dosyasını sitenizin ana dizinine yükleyerek doğrula düğmesine basmalısınız.

Seçenek 2 ile doğrulama yapmak için size verilen meta etiketini kullandığınız SEO eklentisi üzerine girmeniz yeterlidir. Örnek olarak Yoast SEO üzerinde:

yoast seo webmaster tools

Doğrulama kodunu girip kayıt ettikten sonra kullandığınız cache eklentisini üzerinden önbellek temizleme yapmayı unutmayınız.

Seçenek 3 ile doğrulama işlemini kullandığınız cPanel veya Plesk üzerinden alt alanı ekleyerek yapabilirsiniz.

Doğrulama işleminden sonra pano ekranı üzerinden sitenizin genel durumunu takip edebilirsiniz.

Bilinmesi Gerekenler

Bing ülkemizde çok popüler olmamasına karşın trafiğimize etki edebilir. Bing Web Uzmanları içerisinde yer alan araçları kullanarak sitenizin SEO açısından durumunu değerlendirebilirsiniz. İnternet üzerinde kullanılan tüm arama motorları farklı algoritmaları kullanarak sonuçları değerlendirdiğini unutmayınız. Size sunulan bazı öneriler Google tarafından eksi puan olarak değerlendirilebilir.

Bing ile ilgili sormak istediklerinizi veya aklınıza takılan noktaları yorum olarak yazmaktan çekinmeyin.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

 

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.