WordPress WooCommerce Kurulum ve Ayarları

4 1.003

WooCommerce, WordPress sitenizi e-ticaret sitesi özelliği eklemeniz için oluşturulmuş bir eklentidir. WordPress alt yapısına sahip sitelerin kullandığı en popüler eklenti olma özelliğine sahiptir. Ücretli ve ücretsiz olarak bir çok WoCommerce tema ve eklenti desteği bulunmaktadır.

Bu yazımızda WordPress altyapısı kullanarak nasıl bir e-ticaret sitesine sahip olacağınızı, sonrasında ürün ekleme ve temel ayarları adım adım nasıl yapacağımıza değineceğiz.

Yazı İndeksi

WooCommerce

WooCommerce Eklentisi

 

WordPress yönetim alanınız üzerinden sırasıyla Eklentiler > Yeni ekle  bağlantısına giderek WooCommerce eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekmektedir.

WordPress siteniz üzerinden kurulum işlemini yapamıyorsanız aşağıda yer alan indirme düğmesi üzerinden indirerek FTP üzerinden dosyaları kopyalayabilirsiniz.

EKLENTİYİ İNDİR

WooCommerce Kurulum Sihirbazı

WooCommerce eklentisini indirip etkinleştirme işleminden sonra sizi kurulum sihirbazı ekranı karşılayacaktır. Bu ekran üzerinde yapılması gerekenleri adım adım anlatarak işlemi birlikte tamamlayacağız.

Mağaza Kurulumu

WooCommerce Mağaza Kurulum Sihirbazı Ekranı

Mağaza kurulumu ekranı üzerinden işletmenizin temel bilgilerini sırasıyla girmelisiniz. Doldurduğunuz bilgilerin bazı eklentiler tarafından otomatik olarak farklı alanlarda kullanıldığını bilmelisiniz.

Aktif olarak ürün satışı yaptığınız bir işletmeniz var ise ayrıca yüz yüze ürün satacağım, kısmını mutlaka işaretlemeli siniz. WooCommerce’nin gelişiminde katkıda bulunmak isterseniz en alta bulunan hassas olmayan veri paylaşımını kabul edebilirsiniz.

Tüm bilgileri doldurduktan sonra “Başlayalım!” düğmesine basarak bir sonraki ayar sekmesine geçebiliriz.

Ödeme

WooCommerce Ödeme Yöntemleri Kurulumu

Ödeme alma yöntemleri üzerinde eğer Türkiye üzerinden satış yapacaksanız, ne yazık ki PayPal özelliğini kullanmanız mümkün değil. Çevrimdışı ödemeler kısmından kapıda ödeme ve banka transferi seçeneklerini aktif edebilirsiniz.

İlerleyen günlerde ödeme yöntemleri ile ilgili daha detaylı bilgiler vereceğiz.

Gönderim

WooCommerce Kargo Bedeli ayarları

Satmış olduğunuz ürünlerin gönderimi için kargo fiyatlandırmasını bu alan üzerinden belirlemelisiniz. Ancak kargo ücretini alıcı ödemeli olarak gönderecek iseniz ok ile belirttiğimiz alandan bu özelliği pasif hale getirebilirsiniz.

Kargo hesaplama için farklı eklentiler mevcut, örnek olarak 75 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo vermek isterseniz. Özel alanlar üzerinden bunu ayarlamanız mümkün.

Ekstralar

WooCommerce Ekstralar Tema Uyumu

WooCommerce, sitenizde uyumlu bir tema tespit edemediği durumda size bir tema önerisinde bulunacaktır. Eğer sitenizde daha sonra farklı bir e-ticaret teması kurulumu yapacaksanız, en alta yer alan bu adımı atla bağlantısına tıklamalısınız.

WooCommerce eklentisi öğrenmek ve üzerinde oynamalar yaparak deneyim kazanmak istiyorsanız, size önerilen temayı devam et düğmesine tıklayarak kurulumunu arka planda yapabilirsiniz.

Etkinleştir

WooCommerce Jetpack Önerisi

Jetpack bir çok farklı özelliği içerisinde bulunduran gelişmiş bir eklenti olarak tanınmaktadır. Ancak edindiğimiz deneyimlerde sunucu kaynağı tüketimi yüzünden siteleri olumsuz yönde etkilediğini bir çok kez şahit olduk.

Kurup denemek isterseniz, Jetpack ile devam et düğmesine basmanız ve sonrasında gerekli adımları tamamlamanız gerekmektedir.

Biz bu adımı atlayarak bir sonraki sekmeye geçiyoruz.

Hazır!

WooCommerce Hazır Sekmesi

Artık WordPress siteniz üzerinden e-ticaret yapmak için temel ayarları tamamladığımızı bildirmek isterim. E-posta adresinize yararlı bilgiler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene kayıt olabilirsiniz.

Şimdi ise sitenize bir ürün eklemek için ürün oluşturun düğmesine basmanız ve ilk ürününüzü eklemeniz gerekmektedir.

Genel Değerlendirme

E-ticaret sitesi kurmak ve ürünler satmak istiyorsanız, ücretsiz olarak WooCommerce eklentisini seçmeniz doğru bir kadar olacaktır. İhtiyaçlarınız doğrultusunda ücretli ve ücretsiz eklentiler ile sitenizi geliştirebilirsiniz. Yazılım geliştirmesini WordPress ana grubu yaptığı için güvenlik ve güncellemelerin devamlılığı açısından aklınızda soru işaretleri kalmasın.

İlerleyen günlerde daha fazla WooCommerce üzerinde duracağız. Sormak istediklerinizi bize yorum olarak yazmaktan çekinmeyin.

4 Yorum
  1. Sedat

    Hocam daha detayli anlatımlar bekliyoruz.

    1. WpGurme

      WooCommerce eklentisini bölümlere ayırarak anlatmayı daha doğru bulduk. Bu yazıda temel kurulum ve bilinmesi gerekenlere değindik. Yakında ürün ekleme ve püf noktalar üzerine yazılar hazırlayacağız. Takipte kalmanız dileğiyle 🙂

  2. Suat Küpeli

    Merhabalar.
    Sitemin açılış hızı oldukça yavaş. Bu beni çok üzüyor ve google da reklam vereceğim fakat öncesinde bu problemi çözmem gerekli. 200 civarında ürün girdim ve 100 kadar daha ürün gireceğim. Site açılış ve çalışma hızı açısından wordpress ve woocommerce doğru seçimmidir. yoksa template seçimim mi yanlış.
    yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    arenatoner.com
    Suat Küpeli

    1. WpGurme

      Kullandığınız tema üzerinde bazı düzenlemeler yapmanız ve ardından cache eklentisi kullanmanız site açılış hızınızı bir nebzede olsa düzeltecektir. Bize yazın sayfası içerisinde yer alan forma kullandığınız hosting paketinin detaylarını yazar mısınız?

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

 

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.