PicturePort Resim Dosyalarını Online Sıkıştırma ve Küçültme

7 506

Resim dosyalarını sıkıştırma ve küçültme işleminin önemini bir çok yazımızda yer verdik. Hızlı yüklenen web sayfaları için mutlaka sitenizde yer alan görselleri en iyi şekilde sıkıştırmanız gerekmektedir. WordPress kullanmaya yeni başlayan bir çok kişi, resim dosyalarını kullanırken dosya boyutunu göz önünde bulundurmaz.

PicturePort, online olarak resimlerinizi sıkıştırarak en iyi hale getirmenize yardımcı olan yeni bir servistir. Birazdan servisin özelliklerini, kullanımı ve sıkıştırma oranlarına yakından bakacağız.

Yazı İndeksi

PicturePort

PicturePort, ücretsiz olarak resimleri en iyi oranda kayıpsız sıkıştırma hizmeti sunmaktadır. Servisin kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kullanımı son derece kolaydır. Sıkıştırma işlemi için yüklenen resim dosyaları 24 saat sunucuda saklanmakta, bu sayede sıkıştırma işlemi yaptığınız resimlerinizin güvenliği sağlanmaktadır.

PicturePort servisinin sunduğu özelliklere yakından bakarsak:

  • Tek seferde 20 adet görsel yükleme desteği
  • Dosya başına yükleme limiti 20 MB
  • Web sayfası tarama özelliği ile otomatik sıkıştırma
  • Desteklediği dosya türleri JPG, JPEG ve PNG
  • Sıkıştırma işlemi yapılan görseller PicturePort üzeride 24 saat saklanmaktadır
  • Sürükle bırak desteği ile dosya gönderimi

ZİYARET ET

Sürükle ve Bırak Arayüz Kullanımı

PicturePort toplu resim sıkıştırma arayüzüGirişte yer alan ekran üzerinde “Drag and drop your .png or .jpg files here!” yazan alana resim dosyalarınızı sürükleyerek dosyalarınızı işlem sırasına alabilirsiniz. Sürükleme yöntemi yerine dosyalarınızı bilgisayarınızdan tek tek seçmek isterseniz “ADD FILES” düğmesine basarak seçmeniz de mümkün.

PicturePort Toplu dosya sıkıştrmaEklemiş olduğunuz tüm resim dosyalarını kontrol ettikten sonra “START” düğmesine basarak sıkıştırma işlemine başlayabilirsiniz. Sıkıştırma işlemi sırasında PicturePort kendi sıkıştırma oranını baz alarak işlem yapmaktadır. Bu ekran üzerinde ayrıca sıkıştırma oranı belirlemeniz söz konusu değildir.

Pictureport resim sıkıştırma sonu

Sıkıştırma tamamlandıktan sonra ister her resmi tek olarak indirebilir yada toplu olarak “DOWNLOAD ALL” düğmesine basarak toplu olarak indirebilirsiniz.

Sıkıştırma işlemi sonucunda %74.50 oranında boyut azalmasını kazanmış bulunuyoruz.

Web Scan

PicturePort Web Sayfası taraması

Servisin öne çıkan en büyük özelliği kuşkusuz “Web Scan” ara birimi olarak karşımıza geliyor. Web Scan, üzerinden sitenizde bulunan bir sayfayı taratarak resim sıkıştırılması yapılması gereken dosyaları otomatik olarak tespit edilmesinde rol oynamaktadır.

Web Scan üzerinden sayfa taraması yaparken dikkat edilmesi gereken bir kaç noktayı belirtmekte fayda var. İlk olarak tam sayfa adresini doğru yazmalısınız. Örnek olarak “https:// ve http://” ön eklerine dikkat etmelisiniz. Sitenizde güvenlik eklentisi kullanıyorsanız,  PicturePort botlarına engelleme olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

PicturePort Web Scan Sonuçİşlem sonucu da sıkıştırılmış resim dosyalarınızı toplu olarak indirmeniz için “DOWNLOAD ALL” düğmesine basmanız yeterlidir. Sıkıştırılmış olan tüm dosyalar tek bir arşiv dosyası içerisinde toplanarak size sunulmaktadır.

İndirmiş olduğunuz arşiv dosyası içerisinde yer alan resim dosyalarını FTP üzerinden WordPress sitenizin ilgili klasörüne yüklemeniz yeterlidir. Daha önce değindiğimiz FTP ile WordPress Dosya Yükleme  yazımız üzerinden bilgi edine bilirsiniz.

PicturePort Performans Değerlendirmesi

PicturePort servisi üzerinden sıkıştırma yaparak sayfa boyutunda kazanılan boyut farkına gelin birlikte bir göz atalım.

PicturePort resim sıkıştırma öncesi sayfa boyutu;

PicturePort resim sıkıştırma sonrası sayfa boyutu;

Sıkıştırdığımız resimler sayesinde sayfa boyutunda ortama 0,50 MB varan bir küçülme elde etmiş olduk.

Bilinmesi Gerekenler

PicturePort servisi kullanım kolaylığı ve sağladığı web scan özelliği ile adından bahsettirmeye başladı. Servis şuan için tüm özelliklerini ücretsiz olarak kullanıcılara sunuyor. Servisin en büyük eksik yanı resim sıkıştırma oranının otomatik yapılıyor olması.

Sıkıştırdığınız resimleri kullanmadan önce mutlaka ön izlemesini yaparak kullanmanızı tavsiye ederiz. Sıkıştırma algoritması en iyi kazanım oranını baz aldığı için bazı resimlerde görsel açıdan bozulmalar oluşması son derece doğaldır.

PicturePort servisini kullanarak resim sıkıştırma yaptıysanız, yorum olarak deneyimlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

7 Yorum
  1. İsmet KAYA

    Hocam süper bir site bulmuşsunuz. Web scan olayı gerçekten süper bu sitenin wordpress eklentisi var mı?

    1. WpGurme

      Ne yazık ki WordPress için bir eklentisi bulunmuyor. PicturePort web scan üzerinden sıkıştırdığınız resim dosyalarını FTP üzerinden yüklemeniz gerekmektedir.

  2. Ertan Dönmez

    Merhabalar, gayet başarılı bir yazılım olmuş. Web Scan olayı şuanda kimsede yoktu bu özellik sitenin yürümesini sağlar. Bu sistemi geliştirme olarak prntscrn gibi bir yazılım + wordpress plugin geliştirilirse (ücretli yapılması gerek) gayet güzel olur. Ücretsiz yapılmasın okadar emek ediliyor kesinlikle ücretli olarak eklenti ve masaüstü uygulaması yapılabilir.

  3. Serdar

    Merhaba Hocam,

    Önerebileceğiniz en iyi ve kalite resim sıkıştırmasını yapan site/program hangisi sizce?
    Bende Pixelmator pogramı var ama bu yazıda bahsettiğiniz siteden mi sıkıştırsam yoksa program mı kullansam bilemedim.

    Ayrıca resimlerin uzantısı png mi yoksa jpge/jpg mi olmalı sizce?

    Bu güzel anlatım için de teşekkür ederim…

    1. WpGurme

      Tavsiyem webp formatını destekleyen bir eklenti kullanmanızdır. Son dönemlerde büyük siteler webp formatına geçiş yapmaya başladı.

  4. kemal
  5. Faith Demir

    Merhaba,

    Öncelikle site yönetime verdiği destekten ötürü teşekkürü bir borç bilirim.

    Öncelikle siteyi/yazılımı kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda kurduk. Daha önceden, tinypng ve compress photo sitelerini kullanırdım. Yalnız geliştirdiğimiz bu script ile birlikte, en iyi görüntüyü (kalite kaybı olmadan) maximum seviyede düşürmeyi amaç edindik. O yüzden kullanıcıların kafalarını karıştıracak bir oran kendilerine sunmadık. Eğer kullanıcılara oran girmeyi izin verirsek, en iyi görüntüyü en iyi dosya boyutlarında almalarında sıkıntı çekeceklerini düşündük.

    Yaptığımız testler sonucunda aynı resimleri diğer sıkıştırma işlemini yapan sitelerde denediğimde, dosya boyutu olarak hem daha ufak boyutlara ulaştık. Hem de görüntü kaybı konusunda gözle görülemeyecek seviyelere indirdik.

    Web scan olayını da dünyada başka bir örneğine denk gelmedim. İtiraf etmek gerekir ise, Gtmetrix’den esinlendik. Ama biliyorsunuzki, gtmetrix dosya isimlerini değiştiriyor. Ve tek amacı resim sıkıştırmak değil. O yüzden Gtmetrix’den daha ergonomik ve daha iyi sonuçlar alınabilecek bir yapı kurmaya çalıştık.

    Yine kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda hazırladık ; Resimleri sıkıştırmayı unutup sitelere resimleri yüklüyordum. Sonra tekrardan wordpress gibi alt yapılı sitelerden resmi sil, resmi yeniden upload etsin ve yeniden ID versin gibi durumlar ile uğraşmamak adına, resimleri direkt ftp’ye upload ediyorum.

    Şu an için WordPress eklentisini düşünmüyoruz. Siteyi ücretli hale de getirmeyi düşünmüyoruz. İhtiyacı olan herkesin faydalanması ümidiyle, servisimizi kullanan ve geri dönüş yapan herkese teşekkür ederim. Tabi sistemimizi tanıtan WpGurme yönetimine de tekrardan çok teşekkür ederim.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

 

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.