Google Analytics’i ve Google Search Console / Web Yöneticisi Araçları’na SSL nasıl kurabilirsiniz?

2 383

Sitenize SSL kurulumu yaptığınızda, Google Analytics’te ve Google Web Yöneticisi Araçlarında ayarlarınızı buna göre düzenlemelisiniz. Pek fazla iş yok, ancak düzeltmeniz çok önemli. Kısaca, her iki Web Yöneticisi Araçlarında birincil alanınızı Google analytics teki gibi https yönlendirmesine göre ayarlamalısınız. Önce Search Console’u düzenleyeceğim ancak hangi sırayla bunları yapma sıranız önemli değil.

Web Yöneticisi Araçları / Search Console

Google Search Console’da (Google Web Yöneticisi Araçları), https varyantını eklemelisiniz ve onu tercih ettiğiniz alana da ayarlamanız gerekir. Alan adınızın tüm türevlerini eklemeniz gerekir:

  • http://domain.com
  • http://www.domain.com
  • https://domain.com
  • https://www.domain.com

Son iki alan adından birini tercih ettiğiniz alan olarak ayarlayın. Bu, site url’si olan WordPress’in genel ayarlarındaki ile eşleşmelidir.

Öncelikle Google Search Console sitesine girerek mülklerimizi ekliyoruz.

blank
Google Search Web Console Mülk Ekleme Ekranı

Google Analytics

Web sitenize SSL sertifikası ekledikten sonra, alan adınızı Google Analytics’te https olarak değiştirmeniz gerekir. Böylece analytics kodu yeniden sitenizin verilerini işlemeye başlar. Yönlendirme .htaccess dosyanızda  ayarlanmamışsa, kendiniz eklemeyi deneyin. .htaccess dosyanız düzgün yapılandırılmamış ise analytics kodu düzgün çalışmayabilir.

  1. İlk olarak Google Analytics sayfamıza gidiyoruz.
  2. Yönetici sekmesine tıklıyoruz.
  3. Düzenlemek istediğimiz mülkü seçiyoruz.
  4. Ve son olarak sitemizin ön ekini https:// olarak seçiyoruz.

Artık Google web sitemizin SSL sertifikası ile işlem yaptığını biliyor.

2 Yorum
  1. Veysel

    Normal de her siteye yorum yapmam ama wordpress ile ilgili gerçekten güzel bilgiler vermişsiniz. Benim gibi wordpress de yeni olanlar için güzel ve anlaşılır bilgiler verilmiş. Bende https ye geçiş yaptım dediğiniz gibi google search console üzerinden ekleme yaptım. Umarım hitim düşmez.

    1. WpGurme

      Merhaba Veysel
      Ziyaretçi trafiğinde düşüş olacağını sanmıyorum. Yinede beklenmedik bir trafik dalganması yaşar isen bize yazmaktan çekinme.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

 

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.