All in One SEO Pack Kurulum ve Ayarları

18 1.029

WordPress SEO eklentisi arıyorsanız popüler WordPress eklentilerinden biri olan All in One SEO Pack karşınıza mutlaka çıkmıştır. Bu makalemizde kılavuz niteliği taşıyacak şekilde size All in One SEO eklentisini nasıl kuracağınızı, temel ayarlarını ve nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

Yazı İndeksi

WordPress için neden bir SEO Eklentisine ihtiyacınız var?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) web sitenizin sıralamasını Google ve diğer arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur.

WordPress kendi kodlama yapısı olarak SEO açısından son derece uyumludur. Ancak bazı noktalarda SEO için eklentiler kullanmanızı gerektiren durumlar söz konusudur. Daha önce sıkça değindiğimiz XML site haritası, meta özel alanları ve benzer içerik kontrolü gibi kısımlar WordPress ile birlikte gelmemektedir.

All in One Seo Pack, WordPress kontrol panelinize tam uyum sağlayarak bu saydığımız eksik yönleri telafi etmektedir.

All in One Seo Pack Kurulum ve Ayarları

Yapmanız gereken ilk şey All in One Seo Pack eklentisini yükleyip etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağı konusunda adım adım kılavuzumuza bakın.

all in one seo pack seo eklentisi

EKLENTİYİ İNDİR İNCELE

Kurulum ve etkinleştirme işleminden sonra eklenti WordPress yönetici menüsünde kendi adını taşıyan menü ekleyecektir.

all in one seo kurulum

Eklenti ayarlarını yapılandırmak için All in One SEO » Genel Ayarlar bağlantısına tıklatmanız gerekir.

Ayarlar sayfasında bir grup ayar olduğunu göreceksiniz. Her ayar seçeneğinin yanında bir soru işareti bulunur ve tıklandığında size bu ayar ile ilgili detaylı yardım bilgisi sunar.

Şimdi sırası ile bu ayar gruplarını ve sitenizin SEO açısından yapısını oluşturmasında ki rolünü anlatalım.

Genel Ayarlar

Bu ayar grubu altında temel olarak sitenizin URL yapısını ve benzer içerik bağlantılarını yönetmenize izin vermektedir. Genel olarak çoğu kullanıcı için varsayılan gelen ayarlar doğru çalışmaktadır. Sitenizde kullandığınız tema veya farklı bir yapı geçişi yapılmış ise bu alanı düzenlemeniz gerekebilir.

all in one seo genel ayarlar

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta Schema.org biçimlendirmesini aktif olarak kullanmanızdır. Arama motorları kodlama düzeninizi ön plana alarak index ve sıralama verdiğini aklınızdan çıkarmayın.

Ana Sayfa Ayarları

Ana sayfa ayarları bölümünde, ana sayfanız için bir başlık belirtebilirsiniz. Bu başlık, WordPress web sitenizin başlığından farklı olabilir. Akılda kalıcı hale getirmek ve başlıkta en önemli anahtar kelimelerinizi kullanmak isteyebilirsiniz.

Bu alanı boş bırakırsanız, All in One SEO varsayılan WordPress web sitesi başlığını kullanacaktır. SEO açısından daha iyi bir yapı oluşturmak açısından ana sayfa başlık ve açıklama alanını sitenizin hedef kitlesine göre oluşturmanızı öneririz.

all in one seo ana sayfa ayarları

Ana sayfa açıklaması alanında web sitenizin kısa bir açıklaması yazmanız gerekir. 156 karakterin altında tutmaya özen gösterin ve açıklamada web sitenizin en önemli anahtar kelimelerini kullanmaya çalışın. Ancak açıklamanın anahtar kelimeler ile boğmayın. Okunaklı ve anlaşılması kolay olduğundan emin olarak sayfa açıklamanızı oluşturun.

Ana sayfa açıklaması alanını boş bırakırsanız eklenti sizin yerinize bir açıklama girecektir. Ancak SEO açısından kendiniz bir açıklama oluştmanız daha faydalı olacaktır.

Başlık Ayarları

Başlık ayarları WordPress ile oluşturduğunuz sayfa ve yazı için varsayılan başlık şablonlarını yönetmenizi sağlar. Başlık ayarları altından ayrıca yazı, sayfa, görsel, arşiv ve diğer WordPress sayfaları için şablon belirleyebilirsiniz.

all in one seo başlık ayarları nasıl yapılır

Başlık ayarları altında başlıkları biçimlendir özelliğini aktif etmenin ardından tüm alanları kendinize göre biçimlendirebilirsiniz. Unutmadan belirtmek isterim WordPress tema şablonları her sayfa için <title> etiketi kullanmaktadır. Bazı WordPress temaları SEO ayarlarına sahiptir. Temanızda ayrıca özel SEO ayarları var ise temanız üzerinden bu ayarı pasif hale getirmeniz gereklidir.

Genel olarak burada ön tanımlı gelen ayarlar çoğu WordPress sitesi için en iyi yapılandırmayı sağlamaktadır. Ancak sitenizde birden çok açılış sayfası kullanıyor iseniz sadece ” | %blog_title% ” şablon etiketini kullanmanızı öneririz. Böylelikle sayfa başlığı uzunluğu arama motorları tarafından istenen 60 karakter sınırına takılmayacaktır.

Özel Yazı Türü Ayarları

Bu ayar grubu altından sitenizde özel yazı türü(custom post type) kullanıyor iseniz başlık ayarlamalarını yapabilirsiniz.

all in one seo özel yazı türü ayarları nasıl yapılır

WordPress siteniz üzerinde ürün gösterimi ve satışı için bir eklenti kullanıyorsanız bu alanı aktif etmelisiniz. Özel yazı türününü aktif ettikten sonra satışını ve göstermini yaptığınız ürünlerin SEO ayarlarını yapmanıza olanak sağlanacaktır.

Siteniz içerisinde resim ve görselleriniz için bir eklenti kullanıyorsanız All in One Seo Pack ile uyumlu olup olmadığını test etmenizde fayda var. Bazı resim eklentileri kendilerine özgü özel alanları beraberinde WordPress sitenize entegre etmektedir. Örnek vermek gerekirse Envira Gallery daha iyi bir SEO deneyimi için resimlerinize otomatik olarak başlık ve açıklama giriyor.

Görünüm Ayarları

Bu ayar grubu içerisinde her hangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Görünüm ayarları ile yazı ve sayfa içerisinde SEO meta kutularının gösterilip gösterilmeyeceğini belirlemenize olanak sağlamaktadır.

all in one seo meta kutuları ayarı

Web Yöneticisi Doğrulama

Web sitenizin sahipliğini doğrulamak için Google, Bing veya Pinterest tarafından sağlanan web yöneticisi doğrulama kodunu ekleyeceğiniz alanlar yer almaktadır.

all in one seo web sitesi doğrulama nasıl yapılır

Sitenizin SEO yapısı açısından arama motorlarının web yönetici servisleri son derece önemlidir. Daha önceden Google Web Yöneticisi ve Bing Web Yöneticisi hizmetlerine kayıt olmadıysanız kayıt olarak doğrulama kodlarını buraya girmelisiniz.

Bu servislere kayıt olmanız sitenizde oluşan hatalar ve arama sonuçlarınız gibi önemli bilgileri edinmenize olanak sağlayacaktır.

Google Ayarları

Google+ servisini kullanıyor iseniz bu ayar grubu altından gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekiyor. Öncellikle Google+ hesabınıza giderek sitenizin adresini katkıda bulunanlar sayfası üzerinden eklemeniz gerekmektedir.

Benim sahsi görüşüm Google+ servisini kullanırken web siteniz için ayrı bir hesap oluşturup ardından o hesabı kullanmanızdır.

all in one seo google ayarları nasıl yapılır

Ayrıca bu sayfa üzerinde Google Analytics izlenme kodunuzu da ekleyebilirsiniz. Böylece izlenmek kodunuz her sayfa ve yazı içerisinde otomatik olarak eklenecektir. Eğer ki daha önceden MonsterInsights gibi bir eklenti kullanıyorsanız bu alanı boş bırakabilirsiniz.

Noindex Ayarları

Bu sayfa üzerinden web sitenizde yer alan sayfa, yazı, arşiv ve editörler gibi alanların arama motorları tarafından index alıp almayacağını belirleyebilirsiniz. Noindex ayarları siteniz içerisinde yer alan arşiv veya sayfa numaralandırma kısımlarının yenilenen içerik olarak görülmesini engellemek açısından önemlidir. Bazı SEO uzmanları forum ve bloglarda sıkça bu konu üzerinde tartışmalar yapmıştır.

all in one seo noindex ayarları nasıl yapılır

Bizim şahsi görüşümüz sadece bu sayfa içerisinde yer alan kategoriler için noindex kullan kısımını işaretli bırakmanızdır.

Sitenizde birden çok yazar var ise yazar arşiviniz için noindex kullanmayın. Ancak sitenizde yazar olarak sadece siz görev alıyorsanız mutlaka noindex kullanmalısınız.

Gelişmiş Ayarlar

Gelişmiş ayarlar sadece deneyimli kişilerce düzenlenmesi gereken ayarlar grubudur. Bu kısım altında fazladan kod ve başlık girebileceğiniz ayrıca temel yapmış olduğunuz ayarları uygulanmasını istemediğiniz sayfa ve yazıları ekleyebilirsiniz.

all in one seo gelişmiş ayarlar

Tam olarak bu konulara hakim değilseniz tavsiyemiz bu sayfa içerisinde değişiklik yapmamanız yönündedir.

Anahtar Kelime Ayarları

Pek çok SEO uzmanı artık meta anahtar kelime etiketini kullanmanın yararı olmadığını düşünüyor. Öte yandan bazı uzmanlar faydalı olduğu yönünde açıklamalarda bulunmaktadır.

Bu ayar grubu içerisinde anahtar kelime kullanımı varsayılan olarak pasif konumdadır. Eğer sitenizde anahtar kelime kullanmak istiyorsanız bu sayfa üzerinden aktif edebilirsiniz.

all in one seo anahtar kelime nasıl kullanılır

All in One Seo Özellik Yöneticisi

All in One SEO Pack güçlü bir eklentidir ve gördüğünüz gibi bir çok özellik seçeneği barındırmaktadır. Bazı özellikleri kullanıcıların kullanımına varsayılan olarak sunulmaz. Diğer gelişmiş özelliklerini aktif olarak kullanmak isterseniz sırasıyla All in One SEO » Özellik Yöneticisi sayfası üzerinden aktif edebilirsiniz.

all in one seo özellik yöneticisi ayarları

ÜCRETLİ SÜRÜM

Bu sayfa üzerinde yer alan XML Site Haritası ve Sosyal Meta özellikleri varsayılan olarak pasif konumda gelmektedir. Bunun sebebi hali hazırda bu işlemler için farklı bir eklenti kullanıyor iseniz sitenizin çalışmasına etki etmemesi içindir.

Eğer sitenizde bu özellikler için bir eklenti kullanmıyor iseniz site haritanız ve sosyal paylaşım meta alanları için bu özellikleri aktif etmenizi öneririz.

All in One Seo XML Site Haritası Ayarları

Tek yapmanız gereken All in One SEO » XML Site Haritası sayfasını ziyaret etmek ve harita içerisinde yer almasını istediğiniz alanları işaretleyerek kaydetmektir.

all in one seo xml site haritası oluşturma

Site haritasını güncelle düğmesine basmanızın ardından arama motorlarına site haritanızın güncellendiği bilgisi otomatik olarak gönderilecektir.

All in One Seo Sosyal Meta Ayarları

Öncelikle ana sayfa meta ayarlarınızı yapmanız için All in One SEO » Sosyal Meta sayfasına gidin. Bu sayfa üzerinde ana sayfa başlık,  açıklama ve öne çıkan paylaşım görselinizi ayarlamanız gerekmektedir.

all in one seo sosyal medya ayarları

Genel ayarların altında ana sayfa ve başlık ayarlarını yaptıysanız bu sayfa üzerinde AIOSEO başlık ve açıklama kullan kutucuğunu işaretleyerek daha önce girmiş olduğunuz bilgileri de kullanabilirsiniz.

Ana sayfa görseli yüklememizde ki amaç Facebook ve diğer sosyal paylaşım platformlarında öne çıkmasını istediğimiz görselin yazı içerisinden seçilmiş bir görsel ile çakışmasını önlemek amacı taşımaktadır.

all in one seo sosyal profil ayarları nasıl yapılır

Sayfanın biraz aşağısında yer alan sosyal profil bağlantılarında hesap sahibinin kişi yada organizasyona bağlı olup olmadığı hakkında seçenekler yer almaktadır. Ayrıca burada örnekte olduğu gibi her satıra bir bağlantı adresi gelecek şekilde hesap linkleri eklenmelidir.

All in One Seo Sayfa ve Yazı SEO Optimizasyonu

Tüm temel ayarları ve özellik eklemelerinden sonra en önemli nokta olan yazı ve sayfa içi SEO kullanımına geldik. Bir çok kişi eklentiyi kurduktan sonra tüm site içi ve site dışı SEO işlemlerinin otomatik olarak yapıldığını düşünmektedir. Ne yazık ki böyle bir durum söz konusu değildir.

All in One Seo yazı ve sayfalarınızı düzenleme ekrana girdiğinizde size yazı başlığı, açıklama ve anahtar kelime ayarlamanıza imkan tanıyan meta kutuları eklediğini göreceksiniz.

all in one seo snippet önizleme

Bu alanları kendinize göre doldurmadığınız durumlarda temel ayarlar altında yaptığımız ön ayarlar geçerli olacak ve All in One Seo sizin yerinize bu alanları dolduracaktır.

Bizim tavsiyemiz açıklama kısmını kendinizin doldurması yönündedir. Açıklama kısmını yazarken yazmış olduğunuz içeriğinizde yer alan anahtar kelime vurgusu yaparak kendinizin doldurması yönündedir.

Hemen altında All in One Seo eklentisinin sosyal ağlar ayar meta kutusunu göreceksiniz. Bu alanları boş bırakmanız halinde yine eklenti sizin yerinize otomatik olarak bir adet görsel seçerek onu öne çıkaracaktır.

all in one seo pack sosyal ağlar meta

Başlık ve açıklama alanları yanı sıra yazınızın içinde geçen resimlerden öne çıkarma işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca farklı bir görsel kullanmak isterseniz upload image düğmesine tıklayarak farklı bir görseli paylaşımda öne çıkartarak kullanabilirsiniz.

Bizim tavsiyemiz başlık ve açıklama kısmında anahtar kelimelerinize hastag etiketi ekleyerek doldurmanız yönündedir.

Genel Değerlendirme

Bu yazımızda All in One Seo Pack eklentisinin derinlemesine incelemesine ve kullanımına değindik. Belirtmek isteriz ki WpGurme olarak biz sitemizde Yoast SEO eklentisini kullanmaktayız ve önermekteyiz.

Her iki eklentide kendi kullanıcı grubuna sahip ve güçlü özellikleri olan eklentilerdir. All in One Seo WordPress için ilk çıkan SEO eklentilerinin başında gelmektedir. Kullanım açısından güzel ve kolay bir eklenti olması yanı sıra yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı ayarları bulunmamaktır.

Bizim All in One Seo ile ilgili anlatacaklarımız bu kadar. Aklınıza takılanları yada eklemek istediklerinizi bize yorum olarak yazmaktan çekinmeyin. Ayrıca özel olarak yardım isteklerinizi bize yazın sayfamız üzerinden iletebilirsiniz.

18 Yorum
  1. Ali Sancak Çavuşu

    All in one seo eklentisini kullanıyoruz ama Yoast SEO eklentisine geçmek istiyoruz. All in one seo da yaptığımız ayarlamaları bozmadan Yoast üzerine geçirebilir miyiz yada bunu yapma şansımız yok mu ?

    1. WpGurme

      Çok kolay bir şekilde Seo Data Transporter eklentisi ile bu sorunu çözebilirsin. Eklenti ile işlem yapmadan önce sitenin yedeğini almanı tavsiye ederim.

  2. Şadi

    Vermiş oldugunuz detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. All in seo worpress siteler için olmazsa olmazdır

  3. İlker

    All in one SEO ile Yoast Seo eklentisi arasında gidip geliyorum. Bildiğim kadarıyla, Yoast kurulumunda All in one SEO eklentisinin ayarlarını çekebiliyoruz.
    Bu mantıkla gidersek, önce All in One kurup daha sonra Yoast ı kurup ayarları buraya aktarmak daha iyi olmaz mı?

    1. WpGurme

      Ben kendi açımdan çok sağlıklı görmüyorum. Benzinli bir araca lpg sistemi takmaktan farksız bir durum. Sonuç olarak her iki eklenti farklı alanlar içerisinde bilgileri saklamakta. İçe ve dışa aktarmalarda sorunlar oluşabilmekte ve bazı gerekli alanlar doldurulmadan işlem tamamlana bilir. Tavsiyem iki eklentiyi kıyaslayarak sizin için ideal olanı seçmenizdir.

  4. Zeynep

    Öncelikle açıklamalı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bende All in one SEO eklentisini kullanıyorum. Önceden ling şeklinde yayınlama yapan bir e posta adresi var. Ek olarak editör ayrı bir e posta (face ) adresi nasıl ekleyebilirim. Yani iki kişi site yazılarının paylaşım yapması mümkünmüdür. Bunun için yönlendirme yaparsanız çok sevinirim. iyi çalışmalar cevabınız için şimdiden Teşekkürler.

    1. WpGurme

      Otomatik paylaşım eklentileri mevcut ancak daha önce anlattığımız IFTTT servisini kullanabilirsiniz.

  5. Serdar Polat

    Merhaba,

    Detaylı çalışmanız için teşekkür ederim. Sitemde eklentinin ücretsiz sürümünü kullanıyorum ve ihtiyaçlarımı karşıladığını düşünüyorum. Ücretli sürümü biraz araştırdım ama siteme SEO düzenlemeleri anlamında çok fazla katkı sağlayacak bir özelliğini göremedim. Ücretli sürümün avantajları nelerdir? Bu konuda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..

    1. WpGurme

      Ücretli sürüm ile daha fazla destek ve ayrıca WooCommerce için ek özellikleri sitenize ekleyebilirsiniz. Yoast ile ücretsiz gelen kategori meta açıklamalarını da ayrıca ücretli sürümde elde edebilirsiniz.

      1. Serdar Polat

        Bilgilendirme için çok teşekkür ederim..

  6. Umut

    bizim sitemiz türkçe karakterli bir site daha önce sosyal paylaşımlarda bir arkadaş gerekli düzenlemeyi yapmış ve sitemizin ismi “www.kamumevzuatı.com” olarak görülüyordu.Ancak son zamanlarda tekrardan “https://xn--kamumevzuat-9zb.com” olarak görülmeye başladı sorun nedir seo ayarları ile alakası varmı

    1. WpGurme

      Alan adı yapılandırmanıza bir göz atmak gerek ancak test ettiğimde Türkçe karakter çözümlemesi sorunsuz olarak çalışmakta.

  7. RIDVAN YAVUZ

    Bilgilendirme için teşekkürler. Bende sitemde All in one seo eklentisini kullanıyorum, genel olarak memnunum.

  8. murat

    hocam merhaba all in one seo eklentisi kullanıyorum. bununla ilgili birkaç sorum olacaktı
    -Anasayfa ayalarını açıklamalarını yaptım ancak google da hala karışık şeyler çıkıyor bunun düzelmesi biraz zaman alıyor sanırım doğru mudur?
    – kategorileri nasıl düzenleyebilirim. eklentide kategorileri düzenle diye bişey göremedim.
    şimdiden teşekkürler

    1. WpGurme

      Merhaba Murat, değişiklik yaptığın sayfaların google üzerinde güncellenmesi zaman alabilir. İstersen google webmaster tools üzerinden siteni taratarak yeniden indeks sırasına alabilirsin, böylece değişiklikler daha hızlı aktif olacaktır. All ine one seo pro sürümünde istediğin özellikler var. Ücretsiz sürümde ne yazık ki belirli alanların meta açıklamalarını giremiyorsun.

  9. madalya burda

    merhaba .All in One Seo ilgili yazınızı okudum.buralardan örnekler çıkararak bilgilerinizi sitemde uyguladım.yazılarınız gayet olumlu ve faydalı oldu benim için…. ÇOK SAĞOLUNUZ.
    WEB SİTEM:
    “https://madalyaburda.com”
    Okullar ve organizasyonlar için ödül madalyası ihtiyacını karşılamak amacıyla madalya yaptırmak isteyen öğretmenlerimize, madalya hakkında bilgileri,görsel örnekleri sitemizde paylaşarak okullarımızın hizmetine sunmaktayız.

  10. anıl

    Merhabalar, öncelikler bilgilendirici yazı için teşekkür ederim. All in one seo kullanıyorum. snippette ana sayfa ismini sonradan değiştirmeme rağmen hala eskisi çıkıyor. Tekrar tekrar farklı bir şey yapıyorum duzelmiyor. Ne yapmalıyım ?

    1. WpGurme

      Merhaba Anıl, yaptığın değişikliklerden sonra var ise cache eklentisinin önbelleğini sıfırlamalı ve sonrasında google webmaster tools üzerinden anasayfanı tekrar indeks aldırmalısın. Arama sonuçlarına bir süre sonra düzgün şekilde görünecektir.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

 

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.